CJC și Ministerul Dezvoltării Regionale s-au aliat într-un proiect de 2.500.000 de euro pentru reabilitarea MINA

6064
CJC și Ministerul Dezvoltării Regionale s-au aliat într-un proiect de 2.500.000 de euro pentru reabilitarea MINA - 37a59e737e77a8796c20e07de64458c2.jpg
Reprezentanții Consiliului Județean Constanța (CJC) și cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului au semnat, ieri, contractul de finanțare pentru proiectul "HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiștii din Constanța", în valoare totală de aproximativ 2.500.000 de euro.
Proiectul este derulat prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013, contribuția financiară a CJC ridicându-se la aproximativ 58.000 de euro, iar cea a Guvernului la aproximativ 250.000 de euro. Restul investiției este asigurat din fonduri europene.
Așa cum se arată și în fișa proiectului, obiectivul specific constă în realizarea lucrărilor de consolidare a clădirii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, reprezentante, în mare măsură, de execuția unor lucrări, prin care se va reface și suplimenta structura de rezistență a clădirii muzeului constănțean, în scopul aducerii acesteia la un nivel care să corespundă normelor tehnice în vigoare.
Durata de implementare a proiectului este de 19 luni de la data semnării contractului de finanțare.
În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, secretarul de stat Răzvan Murgeanu, a remarcat necesitatea implementării acestei inițiative întrucât monumentala clădire a fost încadrată în clasa de risc seismic "Rs I" și îi lipsește structura de beton armat. Una dintre soluțiile de consolidare prevede, în acest sens, introducerea de pereți structurali de beton armat pe toată înălțimea clădirii, până la fundații. În plus, se impune și realizarea unui planșeu general de beton armat peste mansardă, deoarece în timpul cutremurului din martie 1977, aceasta a fost serios avariată.
Președintele CJC, Nicușor Constantinescu, a declarat că mai există un proiect similar, aflat în procedură de evaluare la Ministerul Finanțelor, care are drept obiectiv reabilitarea interioară a Muzeului de Istorie. Proiectul urmează să se deruleze printr-un parteneriat încheiat între CJC, Guvernul României și Guvernul Greciei.
La eveniment, au mai participat directorul Muzeului, Gabriel Gheorghe Custurea, șefii unor direcții din cadrul CJC, precum și câțiva reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.606 secunde