Prefectul Palaz acționează în instanță Consiliul Județean Constanța și Primăria Cernavodă

3633
Prefectul Palaz acționează în instanță Consiliul Județean Constanța și Primăria Cernavodă - fddb85eab64776a214c5e48aa5850847.jpg
Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Claudiu Palaz, a declarat vineri, la finalul ședinței de Fond Funciar, că instituția pe care o conduce a acționat în instanță, pe obligația de a face, Consiliul Județean Constanța și Primăria Cernavodă, pentru refuzul de a-și desemna, fiecare, câte un reprezentant care să facă parte din comisia de organizare a referendumului de demitere a primarului din Cernavodă.
Reamintim că prefectul Claudiu Palaz a anunțat, în luna decembrie a anului trecut, că a demarat proce-durile pentru organizarea referendumului de demitere a șefului adminis-trației publice locale din Cernavodă, social-democrata Mariana Mircea. CJC și Primăria Cernavodă au refuzat constant, din decembrie și până la momentul de față, să pună în aplicare solicitarea Prefecturii Constanța.
La acel moment, Palaz preciza că a decis să dea curs solicitării unor locuitori din Cernavodă care cereau organizarea unui referendum pentru demiterea din funcție a edilului-șef. Menționăm, în acest context, că la începutul lui 2009, un grup de cetățeni din Cernavodă a strâns semnături tocmai pentru a-și susține inițiativa referendumului, așa cum prevede legea. În martie, însă, primarul Maria-na Mircea depunea o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare publică împotriva inițiatorilor strângerilor de semnături de la cetățeni. Ulterior, mai exact în luna octombrie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia a decis neînceperea urmăririi penale în dosarul 1141/2009, considerând că din expertizele efectuate "nu rezultă existența unor probe certe și concludente care să contureze aspectele sesizate de reclamantă". Rezoluția procurorilor de la Medgidia a fost invocată de către prefectul Constanței în luna decembrie 2009, el explicând că, din moment ce nu mai există suspiciuni referitoare la veridicitatea semnăturilor, Instituția Prefectului poate declanșa procedura pentru organizarea referendumului la Cernavodă.
De atunci au trecut aproximativ trei luni de zile, situația a trenat, CJC și Primăria Cernavodă refuzând categoric desemnarea câte unui reprezentant în comisia de organizare a referendumului de demitere, fapt pentru care s-a ajuns, așa cum avertiza încă de atunci Palaz, la instanță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8525 secunde