Crin Antonescu: E o decizie pe care nu ne-am dorit-o! Noi cerem demisia lui Ponta

131
1
Crin Antonescu: E o decizie pe care nu ne-am dorit-o! Noi cerem demisia lui Ponta - crinantonescu2-1393363529.jpg

Articole de la același autor

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marți seară, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o după ruperea USL, că formațiunea sa cere demisia premierului Victor Ponta, menționând că dacă președintele PSD nu va demisiona din fruntea Guvernului, atunci liberalii vor rămâne în opoziție.


O decizie luată cu greu


Potrivit lui Crin Antonescu, decizia ruperii USL-ului a fost una grea: Am să prezint elementele concrete ale deciziei luate de PNL în această seară. Este o decizie care s-a luat cu un vot covârșitor, dar care nu s-a luat ușor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o. Toată alianța pe care am construit-o, am dus-o trei ani și 20 de zile a avut un sens atâta vreme cât am putut spera că obiectivele, promisiunile, sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranțe.


Ni s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, să avem curajul să constatăm ceea ce e adevărat: că USL nu mai există pentru că nu mai avea sens să existe.


Prin încălcarea repetată și flagrantă a unor elemente a înțelegerii politice de către Ponta, PNL a decis să pună capăt unei crize prelungite de Ponta, să nu accepte o prelungire de 45 de zile, să decidă retragerea miniștrilor săi din acest Cabinet.


Antonescu: Chiar cu riscul plecării de la Putere, aceasta e decizia corectă


A doua decizie e de a cere demisia lui Victor Ponta din funcția de premier. Ponta a primit mandatul în fruntea unui guvern USL, în urma unui vot copleșitor al cetățenilor României, pe un program politic la care aveam și noi contribuția noastră.


În urma demisiei, s-ar urma procedura. Domnul Ponta ar avea prima șansă de a obține un nou mandat dacă are majoritate. Probabil că nu o va face domnul Ponta. Dacă nu va face acest lucru, PNL va rămâne în opoziție. Noi nu am dezertat de la obligația de a guverna, că suntem gata să participăm la orice formulă guvernamentală, nu fugim de această responsabilitate, dar nu mai putem cauționa un guvern care a încălcat mai multe înțelegeri.
Am decis să acordăm deplină libertatea filialelor județene a partidului. În al patrulea rând, constatăm încetarea de fapt a USL.Această rezoluție a fost adoptată cu 187 de voturi pentru. A fost precedată de o discuție perfect deschisă.


PNL este un partid care știe în momentele decisive să își apere identitatea și interesul politic.


Aș vrea să mă adresez și alegătorilor care ne-au dat votul. Le cer iertare pentru că nu s-a putut, că nu am putut să ducem la capăt un proiect politic pentru care PNL și eu personal am pledat, am investit foarte mult, în care am crezut foarte mult. Nu regret faptul că un guvern se rupe, faptul că probabil PNL se vede din nou în opoziție. Nu pentru acest lucru e păcat. S-a ratat o șansă mare.


Alegerea noastră a fost una dureroasă, dar simplă. Chiar cu riscul plecării de la Putere, aceasta e decizia corectă. Indiferent dacă vom continua în Opoziție sau la Putere, vom încerca să apărăm marile valori, marile obiective pe care le-am propus oamenilor.


Liberalii cer demisia premierului Ponta


Noi cerem demisia lui Ponta și dacă nu și-o dă, suntem în Opoziție. Moțiunea de cenzură e o armă importantă, cred că principala armă a unui partid de opoziție. Nu vă îndoiți că PNL nu va folosi această armă. Ponta a avut o tentativă de mituire politică luni. Să facă un guvern unde sunt miniștri stabili. Știm cine e în opoziție, cine e la putere. Noi am luat o decizie explicită pentru a pune capăt unei crize care dăunează imaginii țării, a declarat Crin Antonescu.


Întrebat dacă va demisiona din Senat: Nu. E o funcție care a fost dată prin vot în plenul Senatului. Nimeni nu îl împiedică pe domnul Sârbu să facă diverse acțiuni.


Despre Chițoiu: Sunt mâhnit. Și în legătură cu domnul Rușanu. Pot să vă asigur că PNL nu va obstrucționa demersurile justiției.




Sursa declarațiilor: www.realitatea.net


Comentează știrea

Hanibal
26 februarie 2014
buboiul s-a spart

S-a spart buboiul USL. A iesit o parte din puroi . Problema principala ramane cum se va manifesta electoratul pacalit si mintit fara rusine . Are acest electorat , acum in penultimul ceas , curajul , onoarea si demnitatea ca sa –i sanctioneze pe cei din USL ? Poate pleca asa de usor de la guvernare un partid fara sa fie tras la raspundere pentru tot raul facut ? Dupa cum se vede , poate..Romanul face politica cu inima si iarta usor . Cei 7,5 milioane de orbi pot sta linistiti ; a ramas USD sa continue marea minciuna . Palavragiul Antonescu , smerit si fatarnic a declarat " urbi et orbi " ca regreta ce a facut si a cerut iertare celor care au votat cu USL ,Daca reusea sa-i ia locul lui Basescu si sa puna statul de drept la pamant , mai proceda ca astazi ? Acum vinovatul principal nu mai e Basescu ci Ponta . El , Antonescu , fiind hotarat sa-l dea jos din functia de premier . Antonescu a gasit tapul ispasitor . Cu voce de vaduva inlacrimata , Antonescu ne-a promis iar marea cu sarea . Sa-l credem ? Ar fi o grava eroare . Sunt oameni ,ne referim la politicianisti , care chiar si atunci cand spun adevarul iti vine sa-i dai cu capul de pereti . La iesirea din sala unde s-a hotarat divortul , marele camelelon Hasotti si-a exprimat regretul pentru plecarea din USL . Hasotti si cativa ca el , sunt principalii vinovati de cele intamplate cu PNL si cu noi cetatenii in acesti doi ani . Antonescu a dat liber organizatiilor din provincie sa faca ce vor , sa incheie orice fel de aliante, orice fel de combinatii . Circul de-abia acum incepe . Liderii PNL care au hotarat iesirea din USL au pierdut marea ocazie de a se spala de pacate , daca ar fi votat si inlocuirea lui Antonescu de la sefia PNL . Este o scapare care in mod sigur se va repara cat de curand . Urmeaza la rand PSD . Poporul poate fi pacalit o data , de mai multe ori , dar nu permanent . Are si momente de luciditate . Sa speram ca nu va dura mult .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3364 secunde