Cum a afectat Ponta independența Justiției

77
Cum a afectat Ponta independența Justiției - cumaafectatponta1-1418293253.jpg

Articole de la același autor

Inspecția Judiciară a constatat că independența justiției a fost afectată de declarațiile din octombrie ale lui Victor Ponta potrivit cărora Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de ICCJ, întrucât aceasta este practica unitară a instanței supreme, în toate cazurile similare. 


Oficiali din Inspecția Judiciară au declarat pentru Mediafax că a fost afectată independența sistemului, întrucât prin declarațiile lui Ponta despre dosarul lui Iohannis au fost încălcate limitele discursului politic.


Plenul Consiliului Superior a Magistraturii urmează să ia în discuție, în ședința de joi, raportul Inspecției Judiciare și să stabilească dacă acesta va fi sau nu asumat.


Președintele PSD, premierul Victor Ponta, declara, în 27 octombrie, că liderul PNL Klaus Iohannis va fi declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casație și Justiție, întrucât aceasta este practica unitară a acestei instanțe, în toate cazurile anterioare de incompatibilitate pronunțându-se similar.


"Cu siguranță și domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că așa au fost toate deciziile până acum (...) Rezultatul este știut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru că până acum asta e practica unitară a ICCJ, în toate cazurile anterioare au spus la fel", a afirmat Ponta.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7067 secunde