Cum a rezolvat primarul Matei problema căldurii la Năvodari

738
Cum a rezolvat primarul Matei problema căldurii la Năvodari - mateipozafond-1319212010.jpg
La inițiativa primarului Nicolae Matei, năvodărenii vor primit gratuitate la căldură, timp de o lună, prin tragere la sorți. De asemenea, potrivit conducerii administrației locale, în condițiile în care CET Midia Năvodari nu modifică prețul de producere a energiei termice, atunci nici Primăria Năvodari nu va modifica prețul de facturare a energiei termice. Astfel, populația va plăti la fel ca anul trecut, adică 150 lei/ gigacalorie + TVA, reprezentând furnizare, transport și distribuție. Pentru ca sistemul să funcționeze la poten-țial maxim, primăria a făcut investiții majore în rețea, reușind să reducă pierderile în totalitate.

"Dacă fostul ECO-TERM avea datorii de 380 de miliarde vechi, acum, eu, Primăria plă-tesc 30% în avans cantitatea de gigacalorie pentru luna următoare!", explică primarul.

Referitor la facturile pentru căldură din iarna aceasta, Nicolae Matei a menționat: "Vor fi undeva între 250-300 de lei pentru un apartament cu două camere și 300-350 de lei pentru un apartament cu trei camere; depinde și de asociația de proprietari din care face parte și de cât de gospodari sunt oamenii, dar și de administratorul din blocul respectiv".

Plan pentru salvarea sistemului de termoficare

Cu privire la persoanele care vor beneficia de gratuitate, edilul orașului Năvodari a explicat că între 300 și 500 de apartamente vor fi scutite, timp de o lună, la plata facturii de apă caldă și căldură. Anumite familii vor plăti facturile pentru una din lunile decembrie - ianuarie - februarie, iar altele vor fi extrase pentru gratuitate în lunile de vară. Norocoșii câștigători trebuie să ofere garanția că nu se vor debranșa de la sistemul centralizat de termoficare, această inițiativă făcând parte din proiectul primarului de a salva întreaga rețea.

"Se va efectua lunar tragere la sorți și, astfel cu ideea mea și norocul lor vor fi scutiți de plata totală pe o lună a facturii de încălzire. Dacă nu stopez debranșările, sistemul se dezechilibrează și devine ineficient. Îmi asum responsabilitățile și trebuie să aleg pentru oameni ce este mai bine", spune Matei.

Tragerile la sorți vor fi transparente, iar consilierii vor putea veni și cu alte propuneri, dacă acestea corespund interesului cetățenilor. Proiectul va fi introdus pe ordinea de zi a următoarei ședințe de CL, iar informațiile vor fi transmise direct reprezentanților asociațiilor de proprietari și tuturor locuitorilor din Năvodari. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4618 secunde