Cum puteți să faceți practică plătită, la Guvern

304
Cum puteți să faceți practică plătită, la Guvern - cumputetifacepractica-1558284657.jpg

Articole de la același autor

Studenții și tinerii absolvenți constănțeni mai au la dispoziție câteva zile pentru a aplica pentru înscrierea la Programul de internship al Guvernului. Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână, până pe 26 mai, pentru a oferi posibilitatea cât mai multor tineri să aplice pentru unul din cele 200 de locuri disponibile în Guvern, ministere, instituții și autorități publice.
Rezultatele aplicațiilor vor fi anunțate pe 6 iunie, iar între 12 și 16 iunie, vor avea loc interviurile pe Skype. Pe 28 iunie vor fi anunțați candidații selectați. Programul se va deschide pe 15 iulie și se va încheia pe 13 septembrie. Înscrierile se fac online, iar formularul de înscriere este disponibil pe site-ul http://internship.gov.ro/
Programul este destinat tinerilor români, studenți sau absolvenți ai unei universități din România ori din străinătate. Tinerii interesați au astfel posibilitatea să se familiarizeze cu modul de lucru din administrația publică centrală și să aplice cunoștințele dobândite în cadrul programelor de studii. 


Totodată, acest program va include participarea internilor la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.
Pe perioada Programului, internii vor beneficia de o indemnizație lunară, în cuantum de 2.080 lei brut, iar, la finalul perioadei de internship, vor primi un certificat din partea Guvernului României și, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea coordonatorilor.


XXX
Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013, cu 25 de tineri care au făcut stagii de practică în structurile din Palatul Victoria. În 2014, Programul a fost extins la nivelul ministerelor și departamentelor conduse de miniștri și miniștri-delegați, cu participarea a peste 150 de tineri. În anul 2015, au fost 300 de interni în instituțiile publice aflate în subordinea ministerelor, în 2016 au fost 200 de stagiari în Guvern, ministere, instituții publice, în 2017, 100 de tineri au urmat acest program, iar anul trecut au participat 200 de tineri. 


Astfel, de la debut, 975 de tineri au absolvit cu succes și fac parte din rețeaua de alumni a Programului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5129 secunde