Concurs Cum se execută consilierii locali la Mangalia

308
Cum se execută consilierii locali la Mangalia - vioreloleniucmangaliasedintacons-1307633925.jpg

Articole de la același autor

Liberalii din Mangalia așteaptă documentul care să ateste că Viorel Oleniuc a fost exclus din PNL pentru a demara procedurile de desemnare a unei alte persoane în Consiliul Local Mangalia.
"Se știe cu siguranță că Viorel Oleniuc a fost exclus din PNL, însă, deocamdată, nu am primit nimic oficial în acest sens de la secretariatul general al partidului. Este posibil ca hârtia respectivă să fie trimisă direct la Primăria Mangalia pentru ca cei de acolo să ia la cunoștință că Viorel Oleniuc nu mai poate fi consilier local. Așteptăm să vedem ce se întâmplă și, după aceea, vom discuta despre cel care va fi numit pe funcția de consilier local din partea PNL", a spus liderul Organizației Locale a PNL Mangalia, Sorin Andrei.     
În urmă cu o lună, liberalul Viorel Oleniuc a fost exclus din partid. El îndeplinea funcția de consilier local la Mangalia. Potrivit liberalilor, decizia de excludere a lui Oleniuc a venit ca urmare a declarațiilor publice tendențioase repetate făcute de acesta la adresa activității organizației PNL Mangalia și a USL Constanța.    
Potrivit legii, pentru că a fost exclus din cadrul partidului pe listele căruia a fost ales la alegerile locale din 2008, el trebuie înlocuit de primul supleant aflat pe acea listă.
Surse din cadrul PNL susțin că primul supleant pe lista liberalilor la alegerile din 2008 pentru Consiliul Local Mangalia este profesorul Sorin Mihai. Așadar, acesta ar urma să devină consilier local la Mangalia dacă cei abilitați vor respecta legea.
În acest sens, primarul orașului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, va trebui să inițieze un proiect de hotărâre prin care consilierul local Viorel Oleniuc să fie înlocuit din funcție ca urmare a excluderii sale din Partidul Național Liberal.
Ținând cont de tensiunile care au existat între Tusac și Oleniuc, mai mult ca sigur că edilului i-a fost ridicată o minge la fileu prin excluderea acestuia din PNL.
Rămâne, totuși, de văzut dacă edilul din Mangalia va cântări această problemă cu două măsuri, ținând cont că, în cazul celor doi foști democrat-liberali, Dan Moldovan și Nae Negrea, care au fost și ei excluși din PDL, a refuzat să facă un astfel de demers, păstrându-i în continuare în Consiliul Local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde