Exclus, dar regretat

Dragomir: "Locul lui Viorel Oleniuc este doar în PNL"

591
Președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, afirmă că există posibilitatea ca fostul liberal Viorel Oleniuc să revină în partid, dacă își va lua angajamentul în fața tuturor colegilor că își va schimba atitudinea.

Gheorghe Dragomir a declarat că, potrivit statutului, dacă Viorel Oleniuc va dori să se reînscrie în partid, o va putea face după un an de zile, dar există posibilitatea unei reintegrări mai rapide, în condițiile în care fostul consilier local de la Mangalia își admite greșelile.

"Oleniuc nu a fost candidatul pentru Mangalia, doar l-am testat"
Delegația Permanentă a Partidului Național Liberal - filiala Constanța a decis, în urmă cu două săptămâni, excluderea din PNL a consilierului local din Mangalia și membru al BPJ al PNL Constanța, Viorel Oleniuc. Potrivit comunicatului de atunci din partea PNL, decizia a venit ca urmare a "declarațiilor publice tendențioase repetate făcute de Viorel Oleniuc la adresa activității organizației PNL Mangalia și a USL Constanța".
La momentul respectiv, Oleniuc declara că, prin excluderea sa, "i s-a creat un culoar favorabil lui Tusac (n.r. - pri-marul Mangaliei) și echipei sale" , menționând că politica pe care aceștia o fac "este o afacere".
Cu privire la acest aspect, Gheorghe Dragomir afirmă că Viorel Oleniuc nu a fost în mod oficial candidatul PNL la Primăria Mangalia și a specificat că li-beralii doresc un candidat care să fie diferit "atât de fosta, cât și de actuala condu-cere a administrației locale Mangalia".
"Oleniuc nu era candidatul pentru Primăria Mangalia, nu l-am anunțat niciodată în mod oficial, el doar a fost testat și după cum am specificat, procentajul obținut de el este mai mic decât procentajul obținut de partid acolo. Cunoaștem nemulțumirea oamenilor față de fosta și de actuala administrație locală, așa că să nu vă surprindă dacă la Mangalia vom avea un candidat care nu a fost implicat în politică până acum, un om de acolo, de-al Mangaliei, care să lupte pentru dorințele locuitorilor. Mangalia suferă de mulți ani, așa că vom face sondaje luni de zile pentru a alege persoana potrivită", a declarat Dragomir.

"Vom vedea cum vom putea să reînnodăm relațiile"
Referitor la excluderea lui Oleniuc din partid, președintele organizației PNL Constanța a declarat că aceasta este "statutară", menționând că membrilor partidului nu le este permis să își atace colegii în presă.
"Excluderea din partid a lui Oleniuc este statutară, oricărui membru PNL îi este interzis să facă afirmații denigratoare la adresa colegilor săi sau să îi atace în presă. Astfel de lucruri se discută în interiorul partidului, iar problemele sunt soluționate tot în interior. Cred că am fost foarte clar la întrunirile noastre în care am insistat să nu se mai apară cu tot felul de declarații", a menționat deputatul PNL.
În ceea ce privește viitorul politic al fostului consilier liberal de la Mangalia, Gheorghe Dragomir a specificat că are convingerea că acesta nu va trece în altă formațiune și a declarat că este posibil ca pe viitor să fie reprimit în partid.
"Eu sunt convins că el va rămâne liberal și că nu va trece în alt partid, chiar dacă i se vor face oferte. Cred că, la un moment dat, își va da seama că a comis o eroare. Știu că locul său este doar cu cei din PNL. Vom vedea cum vom putea să reînnodăm relațiile. Conform statutului, el poate cere reînscrierea în partid după un an, dar se poate să revină mai rapid dacă admite în fața tuturor că și-a recunoscut greșeala și că nu va mai proceda la fel", a declarat Gheorghe Dragomir.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5615 secunde