Cum va arăta Guvernul Dăncilă. PSD Constanța, scos din cărți

873
3
Cum va arăta Guvernul Dăncilă. PSD Constanța, scos din cărți - vioricadancila2-1516980627.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Executiv Național al PSD a decis, vineri, prin vot, cine sunt social-democrații care vor ocupa funcții în viitorul Cabinet Dăncilă. Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat, înainte de ședința CExN, că din viitorul Executiv nu vor face parte miniștri cu probleme de integritate.

După trei ore de discuții, PSD a votat lista cu miniștri și a modificat structura Executivului, aceasta fiind cu patru vicepremieri, dintre care unul pentru implementarea parteneriatelor internaționale ale țării. La finalul ședinței, premierul desemnat Viorica Dăncilă a anunțat care vor fi miniștrii cabinetului său.

Printre altele, Viorica Dăncilă a explicat că a fost nevoie de schimbarea structurii Guvernului pentru a avea un post de vicepremier fără portofoliu care să se ocupe cu precădere de parteneriatele strategice ale României, "în special cel cu Statele Unite".

"Având în vedere faptul că pentru mine este importantă relansarea dimensiunii europene a guvernării și implementarea parteneriatelor strategice ale României, am considerat oportun să modificăm structura guvernamentală astfel încât Ministerul Fondurilor Europene devine minister de sine stătător și am înființat un post de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, în special parteneriatul strategic cu Statele Unite", a explicat Viorica Dăncilă.

Acest post de vicepremier va fi deținut de fostul ministru Ana Birchall, iar astfel vor fi patru vicepremieri în Cabinetul Dăncilă, față de trei câți au fost în Guvernul Tudose.

Ulterior, Viorica Dăncilă a prezentat lista Cabinetului pe care îl va conduce. De remarcat că Organizația PSD Constanța nu a mai obținut niciun post de ministru în actualul Cabinet, unul dintre motive fiind că organizația de la malul mării l-a susținut pe premierul Tudose în momentul în care a apărut scandalul dintre liderul PSD Liviu Dragnea și Mihai Tudose.

Așadar, lista completă a Cabinetului Dăncilă este formată din următorii:

Viorel Ștefan, vicepremier, Grațiela Gavrilescu, vicepremier și ministrul Mediului, Ana Birchall, vicepremier pentru Implementarea Parteneriatelor Internaționale, Paul Stănescu, vicepremier și ministrul Dezvoltării, Valentin Popa - ministrul Educației, Nicolae Burnete - ministrul Cercetării, Anton Anton - ministerul Energiei, Teodor Meleșcanu - ministrul de Externe, Rovana Plumb - ministrul Fondurilor Europene, Viorel Ilie - ministrul pentru Relația cu Parlamentul, Eugen Teodorovici - ministrul Finanțelor, George Ivașcu - ministrul Culturii, Sorina Pintea - ministrul Sănătății, Dănuț Andrușca - ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea - ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Lucian Șova - ministrul Transporturilor, Carmen Dan - ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor - ministrul Apărării, Tudorel Toader - ministrul Justiției, Petre Daea - ministrul Agriculturii, Lia Olguța Vasilescu - ministrul Muncii, Bogdan Cojocaru - ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ioana Bran - ministrul pentru Tineret și Sport, Bogdan Trif - ministrul Turismului, Ioan Deneș - ministrul Apelor și Pădurilor, Natalia Intotero - ministerul Românilor de Pretutindeni și Victor Negrescu - ministru delegat pentru Afaceri Europene.

Miniștrii desemnați urmează să fie audiați luni în comisiile parlamentare, apoi votați în plenul Parlamentului. Ulterior, aceștia vor depune jurământul la Cotroceni. 

Comentează știrea

sever
27 ianuarie 2018
???????????

cum sa arate? ca un cur dupa o oala de fasole .

asdas
27 ianuarie 2018
asdsad

romani lasi si puturosi :) va meritati soarta .Voi ati ales sau nu-i asa ? Acum obisnuiti-va cu saracia ! Luati-o in cur de la pesede alde penele si toti criminalii astia la cravata ! Dar voi mai aveti o posibilitate sa va aratati frustrarile acumulate. La volan .... la mall sa va bateti copiii ...jegurilor,putori si lasi .

Mos Ion
27 ianuarie 2018
Guvernul Romaniei seamana dupa chipul si asemanarea celor care i-au votat !

Asa arata , si asa va arata multi ani de acum incolo , iertati-ma .... dar cei mai multi dintre noi sunteti prosti si nu aveti discernamant cand aveti stampila de vot in mana !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8437 secunde