Concurs Cum văd primarii Legea Turismului

1115

Articole de la același autor

Ieri a avut loc cea de-a doua zi de dezbateri pe articole și amen-damente din Legea Turismului. Întrevederea a fost organizată de către Comisia de Administrație Publică din Camera Deputaților și a avut loc, începând cu ora 10.00, în stațiunea Olimp. Moderatorul acestei întrevederi a fost, ca și în prima zi, șeful comisiei, Sulfina Barbu. Pe lângă parlamentarii din județ, la eveniment au participat și primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, și cel al municipiului Mangalia, Claudiu Tusac. Și ei, ca și primarii prezenți la dezbaterile de miercuri, au susținut ideea că plajele ar fi administrate mult mai bine de către autoritățile loca-
le.
Primarul localității Mangalia, Claudiu Tusac, a menționat că noua Lege a Turismului trebuie să ia în calcul faptul că agenții economici și patronatele trebuie să aibă un punct de vedere puternic cu privire la situația litoralului, dar nu pot avea putere de decizie așa cum și-ar dori. Tusac a explicat că autoritățile locale și patronatele trebuie să colaboreze, iar statul să joace rol de arbitru în această relație.
De asemenea, primarul Mangaliei a menționat că trebuie elaborate definiții clare pentru fiecare localitate de pe litoral, în parte și specificat "care este stațiune, care este oraș, care este stațiune de interes național".
Primarul a menționat și faptul că o altă problemă care ar trebuie reglementată prin Legea Turismului este cea privind construcțiile de plajă. Tusac a spus că primăriile ar trebui să aibă dreptul de a demola construcțiile ilegale, chiar și cele pe spații private, dacă acestea încalcă legea în vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6923 secunde