Prefectul Claudiu Palaz:

"S-a rezolvat în totalitate problema terenurilor de la autostradă"

1349

Articole de la același autor

Prefectul Claudiu Palaz a menționat că, la momentul actual, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Constanța realizează o inventariere a terenurilor deținute de primăriile din județ, rezultatele urmând a fi comunicate în cel mai scurt timp.
Palaz a făcut aceste declarații la sfârșitul ședinței de fond funciar ce a avut loc, ieri, la Prefectura Constanța. Prefectul a menționat că, până la realizarea acestei inventarieri, evidența este ținută prin faptul că hotărârile de consiliu local au nevoie de avizul de legalitate din partea Prefecturii. Astfel, în momentul în care o primărie dorește să dea în concesionare o anumită porțiune de teren, trebuie să specifice în hotărârea de CL și suprafața totală deținută de administrația locală.
"Sunt primării care spun că nu mai au terenuri rezervă, pe de altă parte sunt primării care scot terenurile la concesiune. Avantajul este că, acum, hotărârile de consiliul local au nevoie de avizul de legalitate al Prefecturii. Când vor să dea în concesionare un teren, le cer și suprafața totală. Din acest motiv se face și inventarierea tuturor terenurilor pe care primăriile le dețin. OCPI-ul o face și va fi finalizată în cel mai scurt timp", a declarat Palaz.
Prefectul a declarat că, în ultima perioadă, tot ce înseamnă probleme de fond funciar se află în stadiul de "cosmetizare". Palaz a explicat că în cel mai scurt timp va fi aprobată documentația pentru delimitarea dintre localități. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a amintit de situația delicată dintre localitățile Săcele și Corbu, cauzată de grindul Chituc, menționând că cele două comune vor fi probabil ultimele în care vor fi soluționate probleme de fond funciar.
Palaz a vorbit și despre situația exproprierilor de la Rasova, despre care a spus că este în totalitate soluționată, deși au existat foarte multe greutăți în acest sens.
"S-a rezolvat în totalitate problema terenurilor de la autostradă, deși ați văzut că erau foarte mulți proprietari, iar terenul era împărțit pe bucățele. Probabil au primit ei un pont, ceva, nu pot să-mi dau seama", a specificat prefectul.
Menționăm că ședința s-a ținut cu patru membri absenți, printre care subprefectul, Aidan Curt-Mola, care se află în concediu și vicepreședintele CJC, Cristinel Dragomir, care "este plecat la București".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde