Cum vor deputații să fie promovate produsele românești în hipermarketuri

100
Cum vor deputații  să fie promovate produsele românești în hipermarketuri - cumvordeputatiisapromoveze-1430754489.jpg

Articole de la același autor

Mai mulți deputați ai PSD propun, printr-un proiect de lege, ca hipermarketurile să fie obligate să acorde spații de expunere și vânzare producătorilor de produse alimentare atestate tradițional, în caz contrar, să fie sancționate cu amenzi cuprinse între 2.500 lei și 5.000 lei.

Potrivit inițiativei legislative, hipermagazinele sunt structuri de vânzare cu amănuntul, cu suprafața de peste 2.500 metri pătrați, utilizate pentru comerț mărfuri alimentare sau nealimentare. Inițiatorii consideră că produsele tradiționale românești sunt realizate exclusiv din materii prime locale, având la bază o rețetă și un proces de prelucrare tradiționale, iar România preferă aceste produse, dar singura problemă este faptul că nu au fost suficient de bine promovate. Târgurile de produse românești, organizate din când în când, oferă producătorilor puține șanse de "a ieși în lume", iar micii producători nu își pot permite introducerea produselor în magazinele mari, au arătat inițiatorii în expunerea de motive.

Ei și-au motivat proiectul prin faptul că se va reglementa acordarea de spații în hipermarketuri pentru promovarea și comercializarea acestor produse românești atestate. Proiectul a fost depus în 27 aprilie și a intrat în procesul legislativ, urmând să fie discutat mai întâi la Senat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6103 secunde