Cum vor ieși constănțenii din iarnă? Primăria rămâne fără bani de subvenție la căldură

3495
25

Articole de la același autor

Consilierii locali ai Municipiului Constanța s-au reunit, ieri într-o ședință extraordinară, la Complexul hotelier "Malibu" din stațiunea Mamaia. Pe ordinea de zi s-au aflat 18 proiecte de hotărâre. În cadrul ședinței, aleșii locali au adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea de ajutoare pentru încălzirea locuinței.

Primarul Radu Mazăre a anunțat că a crescut cu 10% subvenția la încălzire și că vor fi mai mulți beneficiari, el spunând că facilitățile sunt valabile doar în lunile noiembrie și decembrie 2014.

El a explicat că persoanele care primeau subvenție până acum vor plăti cu 10 % mai puțin pentru căldură în 2014, iar acestora li se adaugă de acum și cei care câștigă 1.800 de lei pe membru de familie sau 2.100 de lei pentru persoanele singure.

"Discutăm numai despre subvenția din 2014, ca să fie clar, noiembrie și decembrie, când factura la încălzire o să scadă cu 10% pentru cei care sunt persoane singure și au venit de până în 2.100 de lei și pentru familiile care au venitul pe membru de familie până în 1.800 de lei", a declarat Radu Mazăre.

El a susținut că decizia rămânerii acestei subvenții sau chiar a creșterii în 2015 depinde de acțiunile pe care municipiul Constanța le deține la Administrația Porturilor Maritime Constanța.

"Despre ce se va întâmpla anul viitor depinde de foarte multe lucruri. PNL și PDL au atacat și au și obținut la Curtea Constituțională anularea legii prin care Consiliul Local are 20% din port, bani de unde și acordăm subvenții. Au obținut această anulare pe motiv că legea a fost prost făcută pentru că în ea scria că se dau procentele către Consiliul Local, și nu către municipiul Constanța, o chichiță. Noi putem să dăm subvenția anul ăsta pentru că am încasat dividendele pe anul trecut, pe 2013, dar la anul nu vom mai avea ce încasa pentru anul 2014, ca atare va trebui să diminuăm bugetul să vedem unde umblăm, inclusiv la subvenție", a susținut primarul Constanței.

Edilul a mai spus că Parlamentul poate modifica legea respectivă în 45 de zile, așa cum a precizat Curtea Constituțională că este necesar, dar că dorește ca, în loc de 20% din acțiuni, municipa-litatea să primească 33% din acțiuni.

"În 45 de zile, Parlamentul poate modifica să spună că cei 20% revin municipiului, și nu Consiliului Local. Pot să facă în 45 de zile să treacă acolo și că municipiul va deține 33%, nu 20%, numai că această lege trebuie votată de Parlament dacă noi, PSD, mai avem majoritate acolo și dacă președintele României, care va fi, o să o promulge. Dacă va fi cel al ACL, categoric uitați și de ce am avut până acum", a afirmat primarul Constanței.

El a mai spus că va avea o discuție și cu premierul Victor Ponta, pentru ca municipiul Constanța să primească 33% din acțiunile de la port.

Reamintim că reprezentanții Curții Constituționale au decis, joi, că este neconstituțională trecerea la Consiliul Local Constanța a unui pachet de peste 1,3 milioane de acțiuni deținute de stat la Administrația Porturilor Maritime Constanța, ceea ce reprezintă 20% din capitalul social.

Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Chirie!
21 octombrie 2014
dar de chirie au bani?

Simplu. Constantenii vor manca mai putin, sau isi vor vinde casele, apoi vor sta cu chirie daca de caldura nu au bani.

Mociu C
21 octombrie 2014
Puțin a mai ramas pina cind constantenii vor scapa de lepre

Fasolea scirboasa, schizofrenica si drogata (care se gudura pe scena, ca o potaie ridicola ce este , pe linga femeile alea care-l privesc cu greata) si nenorocitul asta libidinos batrin de Stroe, ar face mai bine sa micsoreze pretul apei care este pur si simplu criminal. In plus e o aberatie a ratiunii ca apa de canalizare sa fie pusa pe factura in aceiasi cantitate ( !!!) ca apa potabila, iar 1 m cub sa coste aproape la fel ca apa potabila ! Acest excroc ordinar Stroe Felix a pus la RAJA Ovidiu o boarfa proasta care nu face nimic altceva decit sa incurce lucrurile : da ordine, apoi le contramandeaza, apoi le da din nou si multe alte perle de genul asta ; pur si simplu bubuie de proasta ce este. CUM E CU PUTINTA, DESCREIERATILOR, SA PUNETI PE FACTURĂ APA DE CANALIZARE IN ACEIASI CANTITATE CU APA POTABILĂ??? Si, ca o culme a nesimtirii, a nebuniei si a sadismului fata de populatie, dupa o singura factura neplatita, suntem obligati sa trimitem oamenilor preaviz, dupa care suntem obligati sa le taiem apa !!! Iar oamenii, in afara facturii de apa sunt obligati sa platesca si rebransarea. O alta mirsavie pe care o face stupida si excroaca Dorina Ilea e ca furnizeaza apa industriala pe care oamenii o platesc la pret de apa potabila. Banii tilhariti de la populatie de leprele mai sus amintite ajung in buzunarul lor si in finantarea campaniei electorale a lui Ponta.

Io
21 octombrie 2014
Ai de unde!

D-nule primar ai de unde sa dai subvenții ! Din banii cu care întregii tziganii care te votează continu ! Ei sunt niște căpușe de ce primesc atâtea alocatii, subventii, pensii cand nu au adus niciodată in viata lor un leu la buget! Taie de acolo si o sa ai ptr noi !

compostorul defect
21 octombrie 2014
mazare congelata

Chiar nu ati inteles ? Mesajul este simplu: votati PSD-Ponta presedinte, altfel p..a caldura! In aceste conditii prefer sa stau in frig!

Pintea
21 octombrie 2014
Buget sarac

Colectarea taxelor de la agentii economici si populatie reprezinta principala cauza a unui buget sarac .Insa numai in Romania politicienii sunt in acelasi timpi patroni si alesii poporului. Ce interes are politicianul patron sa plateasca darile catre stat. El are un singur scop in mandatul sau de 4 sau 8 ani -sa se imbogateasca cat mai mult.

Papu makidonu
21 octombrie 2014
Vine iarna

Bosorogii analfabeti si prostimea din Constanta au rezolvat problema incalzirii. Se incalzesc cu pachetele primite lunar de la drogatul schizofrenic Mazare. Cand ai in casa un kil de ulei si unul de zahar de-a moaca pe banii altora, mai ai nevoie de caldura ??.

ponta
21 octombrie 2014
nu votati

nu votati cu mine si scapam de pastaie care si-a gasit haine vargate . exista viata si dupa psd si dupa mazare nu ii mai votati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gogu
21 octombrie 2014
fata de hitler

mazare s-a tras la fata si s-a ascutit mai ceva ca lupta de clasa. mustata ii mai trebuie si seamna perfect cu dictatorul. banuiesc ca sufera pentru viata grea a constantenilor

ath
21 octombrie 2014
Despre Uliu

Batranii povestesc ca pe vremuri a trait o pasare de prada cu fuduliile foarte mari.In zbor,pasarea se descurca foarte bine dar la sol avea o problema.De cate ori venea la aterizare,pasarea urla de durere.ULIUUU...FUDULIILE MELE...ULIUUU....! Pasarea ateriza pe fudulii.De atunci,oamenii i-au spus Uliu.Pentru Mazare am un gand bun. Acum la sfarsit de "cariera" politica,il rog sa fie atent cum vine la aterizare.Mai bine sa ramana in lumea lui,acolo pe cerul Constantei.Nu as dori sa-l aud tipand.ULIUUU...DNA-ul...ULIUUU....! Ponta/Parlamentul ar face bine sa nu semneze o lege care incurajeaza risipa de energie termica.Cu banii din Portul Constanta,Uliul din primarie ar face bine sa-i directioneze spre investitii,nu spre pomeni electorale.In legatura cu RADET Constanta,eu cred ca dupa alegeri,cam prin aprilie 2015,trebuie sa-i facem pomana la patru luni.Sa-i fie tarana usoara !

Gogu
21 octombrie 2014
Preambul la noi scumpiri

Asta vrea sa sugereze nemernicu'. Bai prostilor, nu mai avem bani de subventie pentru ca n-am putut pune laba si pe port, asa ca marim taxele si pretul gigacaloriei sa-i dam bani lu' ponta ( si implicit mie si acolitilor mei )

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Octombrie 2014
Stire din Eveniment : Radu Mazăre acuză: "Sunt o victimă"
Pagina a fost generata in 0.9237 secunde