Curtea Constituțională motivează decizia privind constituționalitatea Legii insolvenței

73
Curtea Constituțională motivează decizia privind constituționalitatea Legii insolvenței - judecatorinstanta-1403267821.jpg

Articole de la același autor

Curtea Constituțională a motivat decizia din 21 mai prin care a constatat că este constituțională Legea insolvenței. Actul normativ va fi trimis președintelui pentru promulgare și publicat în Monitorul Oficial.

Curtea Constituțională a decis, în 21 mai, că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență este constituțională, respingând sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputaților în 15 aprilie.

În sesizarea PNL, care a vizat 15 articole, se arăta că legea încalcă liberul acces la justiție și proprietatea, introduce o discriminare și poate afecta industria.

În final, decizia prin care s-a constatat constituționalitatea a vizat atât cele 15 articole, cât și legea în ansamblul său.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, marți, președintelui Curții Constituționale, Augustin Zegrean, să îi trimită președintelui Băsescu decizia privind Legea insolvenței, declarată constituțională, pentru ca actul să poată fi promulgat. Ponta arăta că netransmiterea către președintele Traian Băsescu a deciziei privind Legea insolvenței, procedură care să permită promulgarea actului, generează neîncasarea unor venituri.

Augustin Zegrean a răspuns atunci că CC poate redacta motivarea deciziei până la 20 iunie, respectiv în cel mult 30 de zile de la data pronunțării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3029 secunde