Traian Băsescu:

"Dacă vă mai atinge cineva cu altceva decât cu o floare, să meargă la pușcărie"

933
4
Președintele Traian Băsescu a semnat, ieri, decretul pentru promulgarea legii privind modificarea și completarea legii pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului a spus că promulgarea legii pentru combaterea violenței în familie este cel mai serios mesaj pentru femeile din România de 8 Martie.

"Am promulgat legea pentru combaterea violenței în familie. Este cel mai serios mesaj. Așa că nu o să mai fiți bătute acasă de bărbați, dacă vă mai atinge cineva cu altceva decât cu o floare, să meargă la pușcărie", a spus Traian Băsescu.

Proiectul de lege, inițiat de parlamentari PDL, deputați ai minorităților naționale, deputați UNPR și un deputat PNL, a fost declarat adoptat tacit de Senat în 9 noiembrie 2010 și înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei abia în 5 decembrie 2011.

Actul normativ a fost adoptat de Camera Deputaților, forul legislativ decizional, în data de 28 februarie 2012, fiind înregistrate 166 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" și două abțineri.

Legea a fost trimisă în 7 martie la Președinție, pentru promulgare.

Pe lângă alte prevederi, Legea privind combaterea violenței în familie arată că victima violenței în familie poate cere instanței un ordin de protecție și de restricție față de agresor.

Legea prevede că violența în familie se poate manifesta prin violență verbală, psihologică, fizică, sexuală, socială sau spirituală. 

Comentează știrea

admirator
9 martie 2012
ar trebui

sa publicati legea; mai ales ca au aparut in presa variante diferite. E clar, nu le vom mai atinge nici cu..... De asta s-au inmultit maidanezii? Sa suplineasca..."atingerile" barbatilor? Ca veni vorba: de ce nu s-a promulgat la fel de urgent si legea adunarii maidanezilor de pe strazi? Protejati doar femeile maritate si doar de soti? O lege care poate distruge PDL la alegeri. (Caci femeile vor vota majoritar tot cu "Minca-l-ar mama!" "si ai lui", iar barbatii s-ar putea scarbi de o astfel de lege, care-i da legati pe mina femeilor. Si mai sunt si rude -mamicutzele, in special-, vecine, prietene (ale sotiei) care le pot influneta pe prostovance...) Eh, numai barbat insurat sa nu fii in Romanik neocomunista! Bag seama ca "rivolutionarii" sunt mult mai agresivi si nesimtiti decit comunistii. Care nici ei nu erau usi de biserica!

barbat
9 martie 2012
dezbina si stapineste

Dictonul latin e foarte cunoscut si aplicat, dar nimeni nu-si putea imagina ca se va reusi aplicarea lui in interiorul celulei societatii, familia. Un om munceste de-i sar ochii sa-si faca o casa si legea, INCALCIND IN CEL MAI ABJECT MOD DREPTUL LA PROPRIETATE, il ia din casa lui si-l arunca in strada, in ploaie, in santuri, la temperaturi de -20 grade, fara medicamente, fara posibilitatea de a avea cu el cele mai elementare obiecte !!! Cu un sadism greu de imaginat, se precizeaza: doar pentru doi ani. In acest timp el poate sa moara doar de vreo 20 de ori. Se pot imagina tot felul de situatii care sa duca la asa ceva: barbatul se intoarce acasa, o gaseste pe doamna in pat cu altul, ea anunta politia si spune "monstrul asta m-a agresat, am strigat dupa ajutor si un om bun de pe strada m-a salvat din ghearele monstrului". Si legea hotareste ca "monstrul" sa fie aruncat in strada.

gina
9 martie 2012
promulgarea legii ...

Din pacate ,promulgarea acestei legi vine asa de tarziu Aceasta trebuia propusa si aprobata imediat dupa revolutie Astfel s-ar fi evitat atatea situatii neplacute si atatea trume pt femei si copii Taticul Basescu se ingrijeste acum de violenta in familie ! Tocmai acum ,cand avem un precedent tare nefericit dar pana acum in ce tara a trait ? Se stie din totdeauna ca barbatii romani sunt agresivi ,aratand cine ei sunt stapanii in casa si ca numai cocosul canta ! Despre ce vorbim ? Despre un populism ieftin al lui Base ,ce stie sa-si mai faca rost de niste voturi ,obtinute din nefericirea altora Daca i-ar fi pasat de femeile alungate cu copilasii pe strazi , promulga aceasta lege chiar de la inceputul primului sau mandat inceputul mandatului sau Nu ar procedat atat de ipocrit si nu si-ar fi permis "sa hahaiasca " in fata presei , cu un subiect serios si atat de dramatic ,pt unele familii

andreea
9 martie 2012
Tiganca imputita

A uitat chiorul cand o facea pe ziarista aia tiganca imputita!! S-a gasit cine sa vorbeasca.,..marinar de rahat!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.635 secunde