În toamnă,

Dacian Cioloș are șanse reale de a fi confirmat în funcția de comisar european

412
Dacian Cioloș are șanse reale de a fi confirmat în funcția de comisar european - b7acd6cfcbb355845b1c5164ceb8a846.jpg
România l-ar nominaliza pe Dacian Cioloș pentru postul de comisar pentru Agricultură, care ar avea și sprijinul PSD, el având șanse de 60% să fie confirmat în Comisia Europeană, susțin lideri ai PSD.
De asemenea, sursele citate afirmă că susținerea lui Cioloș ar avea sprijinul social-democraților, în favoarea lui făcându-se lobby de mai multă vreme.
Liderii coaliției vor relua dis-cuțiile pe tema desemnării comi-sarului european după ce Consiliul European va lua "unele decizii" cu privire la viitorul președinte al Comisiei Europene, potrivit vicepreședintelui PDL, Adriean Videanu. Desemnarea comisarului european este subiect de dispută între PSD și PDL.
Dacian Cioloș se situează pe primul loc, într-un clasament realizat de Centrul Român pentru Politici Europene (CRPE), care analizează principalii candidați vehiculați pentru un post de comisar în funcție de competență, autoritate, integritate, experiență în afaceri europene și susținere politică.
Într-un clasament al Centrului Român pentru Politici Europene, primii clasați sunt Dacian Cioloș, Vasile Pușcaș și Monica Macovei.
"Dacian Cioloș are imaginea unui tehnocrat eficient, preluând portofoliul de ministru al Agriculturii la București într-un moment greu în negocierile cu Comisia Europeană. În prezent este un insider în instituție, lucrând ca director pentru dezvoltare rurală în Comisie. Numele său este vehiculat în eventualitatea în care România ar putea avea succes în încercarea de a obține poziția de comisar pentru Agricultură", se subliniază în raportul CRPE.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1603 secunde