De ce scade PNL în sondajele de opinie

305
2
De ce scade PNL în sondajele de opinie - tariceanu-1377700939.jpg

Articole recomandate

Fostul președinte al PNL Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, ieri, pentru Mediafax, în replică la afirmațiile actualului lider al liberalilor, Crin Antonescu, că lipsa unei agende proprii a PNL a dus la scăderea în sondaje atât a partidului, cât și a celorlalți lideri din conducerea formațiunii. "Vreau să mă refer în principal la problema pe care eu am pus-o legată de agendele PNL - agenda susținerii candidaturii lui Antonescu și agenda PNL. Cred că nu greșesc atunci când spun că PNL trebuie să aibă și propria lui agendă", a replicat Tăriceanu.

El a precizat că lipsa unei preocupări pentru teme referitoare la politicile sociale și economice a condus la scăderea în sondaje atât a PNL, cât și a liderilor din conducerea PNL.

Tăriceanu a mai spus că punctul său de vedere este împărtășit și de alți colegi liberali.

"Părerea mea este că acei care consideră că PNL a avut o agendă suficient de bine umplută cu subiectele de preocupare pentru cetățeni la nivelul politicilor sociale și economice se înșeală. Punctul meu de vedere, care este împărtășit și de alți colegi, este că lipsa acestei preocupări a dus la scăderea atât a PNL în sondaje, cât și a celorlalți lideri din conducerea partidului", a adăugat Tăriceanu.

Comentează știrea

Hanibal
29 august 2013
De ce ? D-aia !

Tariceanu nu vrea sa spuna direct ca PNL la fel ca toate celelalte partide din Romania nu au ideologii , ci etichete doctrinare fara legatura cu democratia , cu liberalismul sau social demopcratia . Partidele nu vor decat voturi cat mai multe , si puterea . PNL , partid balama , este pe cale de disparitie datorita alinatei contra naturii cu PSD si a faptuilui ca a urmarit in permanenta doua obiective care nu s-au realizat si nu se vor realiza : eliminarea lui Basescu si inlocuirea lui cu Antonescu . PNL este un partid in care oamenii de valoare , intelectuali , n-au reusit sa-si faca loc . Nici in PNL - condus de batranul Bratianu , situatia nu era mai buna . Dumitru Bratianu , fratele acestuia , acuza liberalii ca sunt " Speculanti politici fara frica de Dumnezeu , si fara rusine de oameni , care au ajuns a crede ca-si pot permite orice pentru a se mentine la putere ca sa se imbogateasca din averile noastre si din saracia poporului ". Dumitru Bratianu chema intreaga opozitie la lupta pentru rasturnarea " regimului odios " . PNL nu a fost si nu este un partid de idei asa dupa cum nu sunt nici celelalte . Nae Ionescu declara candva ca PNL este un partid de mahalagii , ideologia lui osciland intre inventivitatea lui Rica Venturiano sau Nae catavencu de o parte si receptivitatea lui Jupan Dumitrache sau Conu Leonida de alta . Astazi , PNL , este depasit de evenimente , a pierdut contactul cu comunitatea europeana . PNL este un partid in descompunere , vinovati fiind mediocritatile liberale de talia lui Antonescu , Hasotti , Fenechiu , Vozganian , Sapunaru , Nicolaescu , Ghise si altii asemenea . Sa ne fie permanent in minte vorbele deputatului PNL Becescu Silvan (1917) : " Timp de 40 de ani , fara intrerupere , partidele noastre politice , fara exceptie , au practicat coruptia , au fost nedrepte , tiranice pentru popor . De aceasta stare de lucruri suntem toti responsabili , ca n-am facut nimic pentru a opri aceasta monstruoasa tiranie si de coruptie a vietii noastre publice . Dimpotriva , noi am creat , sustinut si dezvoltat toata puterea oligarhiei ".

gogu
29 august 2013
pai cum nu au agenda?

"Jos Basescu!", "Crin Presedinte!", "Alianta indestructibila cu PSD!" ce sunt? Altceva nu am mai auzit de la liberali, de cand cu USL. Poate "Noua Constitutie (care da puterea oligarhiei)" si tema furata cu regionalizarea, pe care o auzi la toti. Mai bine ati recunoaste ca sunteti KGB randul doi si ati fost adusi la matca...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Politică-Administrație : "Este nefiresc ce se întâmplă în PNL"
Pagina a fost generata in 0.8623 secunde