De ce trebuie să mergem la vot. Sau de ce se tem mizerabilii de votul nostru

1060
8
De ce trebuie să mergem la vot. Sau de ce se tem mizerabilii de votul nostru - votalegeriprezidentiale2014turul-1481271843.jpg

Articole de la același autor

Să mergem la vot. Să trăim mai bine. Să votăm pentru salarii mărite și ajutoare sociale înzecite. Să ne recâștigăm demnitatea, de parcă, nu tot ei, fariseii, ne-au răpit-o. Să votăm pentru indemnizații, pensii speciale, alocații uriașe, taxe și impozite eliminate. 


În realitate, votul nostru nu va aduce nimic din toate astea. Trebuie să fim conștienți de această realitate. Nu se va schimba pentru că, în primul rând, nu despre asta e vorba în acest proces democratic. Un vot nu ar trebui să îți aducă 100 de lei la pensie sau mai multe pachete de făină și zahăr pe lună. Atunci, am asista la o licitație cu strigare, pe care o va câștiga cel care ridică miza cât mai sus. Vorbim de o exacerbare a populismului și demagogiei care duce în derizoriu valoarea oricărui vot. Votul tău nu ar trebui să se măsoare în astfel de lucruri materiale. El trebuie să fie o armă, o forță. Votul este puterea ta de a produce schimbare, de a alege un drum pentru țara ta, de a le arăta politicienilor că pâinea și cuțitul democrației sunt la tine. Nu îți poți vinde acest drept câștigat prin sângele atâtor tineri. Sau, și mai rău, să renunți la el. Să crezi că votul tău nu contează, că a vota este un moft sau o pierdere de timp. Istoria ne va pedepsi, dacă nu o face deja. Vedem ce fel de oameni se perindă la vârful țării, ce infractori conduc această țară. Prezența lor acolo nu este întâmplătoare. Nu i-a parașutat nimeni din avion în Casa Poporului sau în Palatul Victoria. Ci s-au cățărat cu labele lor zoioase pe indiferența și neimplicarea fiecărui român în parte, care a preferat să facă orice altceva decât să meargă la urne. Nimic nu e întâmplător, nici în viață, nici în politică. Tocmai de aceea, politicieni croiți parcă în beciurile DNA nu vor încerca niciodată să vă motiveze sau să vă îndemne să mergeți la vot. Funcțiile și parvenitismul lor se hrănesc cu pasivitatea noastră. Astfel de oameni devin puternici atâta timp cât noi, alegătorii, suntem slabi și neimplicați.


Toate mediile publice abundă acum în mesaje de mobilizare la vot. Nu vin din partea politcienilor de "top", pentru că, așa cum spuneam și mai sus, ei nu sunt interesați de o prezență mare la urne. Moiblizarea trebuie să vină de la noi, românii, de la cei cărora le pleacă fiii și fiicele la muncă prin țări străine, de la cei care doresc o Românie curată și corectă, de la cei cărora le-au murit rudele în spitale mizerabile, de la cei care vor să muncească și să trăiască într-o țară demnă.


Vom vota duminică pentru a le arăta politicienilor că puterea este a românilor și nu a lor. Iar mizeria, ura, corupția și minciuna nu mai pot conduce poporul român.



Comentează știrea

unul
9 decembrie 2016
intrebare

D-le cosmin, dumneata concret ce bine faci pentru societate? In afara de vorbe ...

altul
9 decembrie 2016
raspuns

Deschide ochii prostimii si miserupistilor. Dumneata dormi in continuare, nu-i bai...

Răspuns la: intrebare
Adăugat de : unul, 9 decembrie 2016
D-le cosmin, dumneata concret ce bine faci pentru societate? In afara de vorbe ...
Cezar
9 decembrie 2016
Votezi si dormi

Degeaba votezi daca imediat dupa aia dormi ca vaca asomata. E ca si cum ai cumpara o haina pe care o probezi si nu-ti vine,dar pentru ca ai pus mana pe ea,gata,totul e pierdut pentru urmatorii patru ani. Romanii habar nu au cum e sa fie un popor viu,asa ca merg la vot ca oile ca sa dea bine ,sa nu zica lumea ca nu au simt civic. Dupa aia,lasa-l draculuii de simt si mai degraba pleaca afara ,oricum nu suntem uniti sa ne cerem ce meritam si noi,ca si alti europeni,oameni si ei.

unul/altul
9 decembrie 2016
?+!

Cosmine tu chiar crezi că eu am față de prost imbecil ca a ta, să merg să votez niște bestii de politicieni ?. Prostimea votează și o s-o ia în bot ca și până acum. Singura soluție să scăpăm de ei, a rămas să boicotăm alegerile.

Eu
9 decembrie 2016
Mizerii

De imbecili ca tine e plina societatea asta! Si din cauza asta nu reusim sa schimbam nimic, pentru ca sunt prea multi prosti imbecili ca tine care nu gandesc...

Răspuns la: ?+!
Adăugat de : unul/altul, 9 decembrie 2016
Cosmine tu chiar crezi că eu am față de prost imbecil ca a ta, să merg să votez niște bestii de politicieni ?. Prostimea votează și o s-o ia...
m
9 decembrie 2016
mm

Avem o sansa foarte mare.Este pentru prima data cand se poate schimba clasa politica total in tara asta.Nu am mai avut astfel de sansa de la primele alegeri cand toti l-am votat pe ilici,ca de,eram fraieri.Acum,dupa atatia ani,am vazut si noi ce este si cu ce se mananca politica romaneasca!Din pacate,anii trecuti de la revolutie nu au facut decat sa ne indobitoceasca si sa devenim tara de nesimtiti din ziua de azi.Acum ne vom dovedi cat de corecti suntem si cat de tare vrem sa schimbam societatea noastra,nu prin vorbe si injurii ci prin simplu fapt de a pune mana pe o stampila.Este chiar asa de greu?Nu mai "luptati" din spatele calculatorului,iesiti 5 minute din casa si puneti mana pe stampila,este asa de simplu!Daca si de data asta va iesi invingator psd-ul,suta la suta vom avea o dictatura comunista mascata.Daca nu iesiti pentru voi,iesiti macar pentru copii si nepotii vostri.

mihai
10 decembrie 2016
nu votati!

trebuie sa fii idiot extrem sa te deranjezi sa votezi niste panarame care au aruncat la gunoi un referendum in care poporul votase masiv ca acestia sa nu depaseasca 300.

unul
12 decembrie 2016
download succeded

Eu consider ca de fapt este vorba de instigare la ura fata de semenii tai care voteaza altfel decat tine sau pentru ca nu voteaza sau pentru ca sunt mai saraci sau ii consideri mai prosti (dar vezi ca s-ar putea sa nu fie). Cine nu e cu tine e impotriva ta, iar dupa cum zicea un mare filosof, ca societatea sa progreseze, asemenea elemente trebuie eliminate ... Ia cu lamaie ca sa-ti treaca !

Răspuns la: raspuns
Adăugat de : altul, 9 decembrie 2016
Deschide ochii prostimii si miserupistilor. Dumneata dormi in continuare, nu-i bai...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4343 secunde