Ministrul Finanțelor Publice:

Decizia de majorare a salariilor și pensiilor depinde și de profiturile companiilor

492
Decizia de majorare a salariilor și pensiilor depinde și de profiturile companiilor - 3876gheorgheialomitianu-1328262689.jpg
Decizia de majorare a salariilor și pensiilor va depinde nu doar de evoluția veniturilor bugetare, ci și de rezultatele financiare ale companiilor în primul trimestru, care indică în ce măsură creșterea economică din acest an va depăși 2%, a declarat astăzi ministrul Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, citat de Mediafax.

"În scrisorile cu FMI și Comisia Europeană este trecută o frază: când situația economică va permite, luăm în calcul majorarea pensiilor și a salariilor. Trebuie să așteptăm finalul treimestrului întâi și să vedem și rezultatele financiare ale companiilor, în baza cărora se plătesc impozitele. Trebuie să ne asigurăm că aceste majorări mai pot fi plătite și anul viitor. În acest an e nevoie de o creștere economică de cel puțin 2%", a afirmat Ialomițianu, în pauza unui seminar pe teme fiscale.

Ministrul Finanțelor a adăugat că nu se dorește repetarea situației din 2008, când o serie de majorări salariale și de pensii au pus bugetul în imposibilitatea de a acoperi angajamentele față de populație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4358 secunde