Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia, în dezbatere publică

452
Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia, în dezbatere publică - xdezbateremedgidia-1666268592.JPG

Articole de la același autor

Joi, 20 octombrie 2022 la Primăria Municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema „Delegarea serviciului de salubrizare al municipiului Medgidia”.

Niculae Păun, viceprimarul municipiului Medgidia și Luminița Iliescu, șeful Serviciului Monitorizare Servicii Publice au prezentat principalele motive pentru care este necesară existența Serviciului de salubrizare.

În prezent activităţile serviciului public de salubrizare în Municipiul Medgidia se desfasoară în baza unui Contract de delegare a gestiunii nr. 353/30.12.2021 încheiat pe o perioadă de un an cu un operator economic licenţiat ANRSC.

În continuare se va opta pentru delegarea gestiunii prin care se atribuie unui operator responsabilitatea de prestare a serviciului de salubrizare, pe baza unui contract încheiat între Municipiul Medgidia și operator. Forma și durata pentru care se propune încheierea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare în Municipiul Medgidia este Acord Cadru pe o perioadă de patru ani prin încheierea anuală a unor contracte subsecvente, în baza următoarelor documente: studiul de oportunitate, caiet de sarcini și regulament.

După semnarea contractului, operatorul va presta activitatea de salubrizare, respectiv activităţile:

- Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor menajere și al deșeurilor similare provenind din activități comerciale, din industrie și instituții, inclusiv fracții colectate separat, făra a aduce atingere fluxului de deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori;

- Colectarea și transportul deșeurilor provenite din locuințe, generate de activități de reamenajare și reabilitare interioară și/sau exterioară a acestora;

- Măturatul, răzuitul și întreținerea căilor publice

-Curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț

- Colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public şi predarea acestora catre unităţile de ecarisaj sau către instalaţii de neutralizare

De asemenea, s-a subliniat importanța contribuției tuturor, atât a administrației publice locale cât și a cetățenilor în vederea menținerii curățeniei orașului prin coelctarea selectivă a deșeurilor în scopul îmbunătățirii calității vieții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.4591 secunde