Delegație britanică, în vizită la primarul Municipiului Constanța Vergil Chițac

985
Delegație britanică, în vizită la primarul Municipiului Constanța Vergil Chițac - delegatie-2-1715767903.jpeg

Articole recomandate

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a primit ieri vizita unei delegații conduse de Wing Cdr. Karl Bird, comandantul detașamentului militar 140 Expeditionary Air Wing al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, dislocat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Menționăm că militarii britanici execută misiuni de Poliție Aeriană Întărită, în perioada aprilie – august 2024, alături de reprezentanți ai Forțelor Aeriene Române. Aceasta este cea de-a cincea rotație a trupelor britanice la Mihail Kogălniceanu, după cele din 2017, 2018, 2021 și 2022.

Edilul Vergil Chițac a subliniat importanța prezenței trupelor aliate din cadrul NATO la Mihail Kogălniceanu și a transmis mulțumiri pentru sprijinul acordat de Marea Britanie prin efectuarea acestei misiuni de apărare, cu scopul de a consolida flancul sud-estic al NATO, contribuind astfel la menținerea securității în regiunea Mării Negre în această perioadă dificilă marcată de conflictul militar de la granița României.

De asemenea, primarul Vergil Chițac a apreciat în mod deosebit disponibilitatea contingentului militar de a se implica, în perioada următoare, în diferite proiecte ale comunității locale din municipiu. Reamintim că, la data de 26 aprilie 2024, militarii britanici au participat la o activitate de plantare la Școala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanța, alături de copiii școlii. La finalul întâlnirii, s-a convenit că activitățile comune vor continua.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2373 secunde