Demisii la PSD Constanța. Consilierii locali de la Peștera au plecat din partid!

572
3
Demisii la PSD Constanța. Consilierii locali de la Peștera au plecat din partid! - demisiilapsdconstantapesteraimg5-1410362700.jpg

Articole de la același autor

"Legea lui Dragnea", care permite ca aleșii locali să părăsească formațiunea politică pe lista căreia au fost aleși, a avut efect de bumerang pentru PSD, în județul Constanța.

În cadrul unei conferințe de presă susținută în cursul zilei de ieri, 12 consilieri locali din cadrul Consiliului Local al comunei Peștera și-au anunțat demisia în bloc și au declarat că vor activa ca independenți, urmând modelul primarului Valentin Vrabie.

Din cei 12 demisionari, 11 sunt de la PSD, în timp ce unul este de la PNL, în speță, Aurel Vâlcu.

Aleșii locali din Peștera au motivat aceste demisii prin refuzul de a mai fi "păpușile perfecte activate doar în campaniile electorale pentru strângerea de voturi", așa cum a afirmat consiliera Cornelia Ștefănescu, membru PSD încă din anul 1995.

Cei 11 consilieri PSD reproșează atât partidului, cât și conducerii Consiliului Județean Constanța strategia politică a capului plecat la care a fost supus întregul județ, dar și refuzul constant de a-și îndeplini obligațiile față de membrii unei comunități care le-a acordat votul.

"Din păcate, mai marii acestui partid, ajunși în funcții publice și datorită voturilor din comuna Peștera, au terfelit sistematic procesul administrativ și s-au jucat ca niște copii iresponsabili cu principiile fundamentale ale democrației. Curajul cu care a făcut paradă atâția ani PSD-ul s-a bazat de fapt exclusiv pe resursele bugetare și pe puterea feudală conferită de controlul instituțiilor publice", a afirmat Tudorel Grosu, viceprimarul comunei și fost președinte PSD Organizația Locală Peștera.

El a adăugat că, în acest fel, în comuna Peștera nu mai există organizație PSD, deoarece toți membrii au demisionat în același timp cu aleșii locali până mai ieri social-democrați.

Totodată, făcând referire la dezastrele produse de viituri în vara anului trecut, consilierii au afirmat că situațiile cu care s-au confruntat în ultimul an au reflectat clar lipsa de interes față de cetățenii comunei pe care aceștia o reprezintă.

"În consecință, divorțul politic anunțat acum nu este altceva decât urmarea în-călcării flagrante a drepturilor și principiilor garantate prin legea administrației publice locale. Demisia tuturor membrilor organi-zației locale a PSD este răspunsul nostru la comportamentul dânșilor", a mai spus viceprimarul Tudorel Grosu.

În altă ordine de idei, referindu-se la decizia pe care au luat-o consilierii locali, primarul independent Valentin Vrabie a spus: "Oamenii au început să înțeleagă că partidele și-au pierdut credibilitatea, că politica românească practicată de aleșii noștri este complet deconectată de la realitatea zilnică a cetățenilor și că singura noastră șansă pentru un trai demn și decent este cea a independenței politice. Sper din tot sufletul să mai urmeze și alți aleși locali acest exemplu al independenței politice pentru că numai împreună putem reuși".

v v v

În urma demisiilor celor 12 consilieri locali din partidele din care făceau parte, Consiliul Local Peștera va avea urmă-toarea componență: 12 consilieri inde-pendenți și un consilier PPDD.

În altă ordine de idei, consilierul PPDD, Tiberiu Preda, era și el pregătit să demisioneze din partidul din care face parte, însă acesta s-a răzgândit în ultimul moment să rămână alături de formațiunea politică pe lista căreia a fost ales. 

Comentează știrea

Danielețul reshapat
11 septembrie 2014
Vai, vai..

Ceata lu` " pitzigoi ",dai in unul-fuge toti !!! La ce te poti astepta de la acest " cintezoi "-pupator de dos bishnitzar de TroCoceni (care chipurile,mai e si independent)........castraveti la gradinar!!

Cinste voua !
11 septembrie 2014
iTimisoara,primul oras lber de comunism !

Comuna PESTERA,PRIMA LOCALITATE LIBERA DE POLITICIANISM PRIMITIV.Primarul este primul gospodar ales de cetateni liberi.Primarul nu trebuie sa faca politica.Politica nu are ce cauta in gradinite,in scoli,in institutii publice,pe asfalt,in biserica.Politicianismul a ajuns o frana in dezvoltarea societatii.In Romania,politicianismul este este focarul hotiei institutionalizate.Primarul nu este preot,primarul nu este Mos Craciun,primarul nu imparte daruri,primarul nu face legi,primarul nu este ministru de finate,primarul nu stabileste limita saraciei.Sa nu uitati:nimic nu este gratis,nimic nu obtineti fara munca,sacrificiu,si lupta.Inconjurati-va de oameni capabili,cinstiti si veti castiga.Azi in Pestera,maine in toata tara ! Tineti legatura.

Cinste voua !
11 septembrie 2014
In plus...

Primarul trebuie sa fie un model de urmat pentru toata comunitatea.O comunitate nu poate avea mai mult de 2-3% asistati sociali.Constanta se lauda cu peste 50-60% asistati sociali-o comunitate bolnava.Saracirea cetatenilor este un motiv de imbogatire pentru politicianistii primitivi.Secretul lui Stalin:infometarea populatiei.Nu dati mese calde la oamenii care pot sa-si castige existenta singuri.Faceti deosebirea intre neajutorati si puturosi.Daca tineti la cadouri,dati-le oamenilor cate un harlet,o lopata,un tractor,o semanatoare,o sera,ajuti-i sa obtina finantare de la Comunitatea Europeana,luminati-le drumul si veti avea mai multa prosperitate decat cersetorii care fac coada la usa politrucilor.Nu cautati secretul fericirii la poarta oligarhilor.Azi in Pestera,maine in toata tara !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4014 secunde