Depozitul de deșeuri de la Medgidia se închide

157
Depozitul de deșeuri de la Medgidia se închide - fonddeseuri1384364139-1404205426.jpg
Luna iulie aduce o veste foarte bună pentru cetățenii municipiului Medgidia. Din prima zi a lunii au început lucrările pentru închiderea depozitului de deșeuri neconform din zona de Est, de pe strada Progresului, din apropierea Portului.

Proiectul face parte din programul Consiliului Județean Constanța care vizează închiderea altor patru depozite neconforme, cele de la Hârșova, Cernavodă, Techirghiol, Murfatlar și evident, Medgidia. Încă din anul 2006 se caută soluții pentru închiderea acestui depozit din Medgidia și iată că a venit momentul mult așteptat. Depozitul de deșeuri ocupă o suprafață totală de 3,34 ha în prezent. După închiderea acestuia, în urma relocării deșeurilor, suprafața ocupată va fi de 2,23 ha, cu un volum de deșeuri estimat la 117.835 m cubi.


La finalizarea lucrărilor, fosta groapă de gunoi va fi acoperită cu un strat de loess și transformată într-o zonă verde iar mirosurile urâte vor dispărea. Principalii beneficiari ai acestui proiect sunt chiar cetățenii municipiului Medgidia care locuiesc în zona de est și nu numai.


Proiectul este finanțat în proporție de 98% din fonduri europene cu o cofinanțare de 2% de Consiliul Județean Constanța și are o valoare totală de 8.230.436 lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7996 secunde