Deputații au decis! Pedepse până la trei ani de închisoare pentru incitare la ură

211
1
Deputații au decis! Pedepse până la trei ani de închisoare pentru incitare la ură - instigareura-1647371075.jpg

Articole de la același autor

Deputatul PNL Cristina Trăilă, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, a declarat marţi că proiectul de lege privind incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, a fost modificat în Parlament în urma unei decizii a Curţii Constituţionale.

„Proiectul a fost modificat în Comisia juridică în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, care a venit şi a corectat textul iniţial, fiind neclar. Se referea la o categorie, în ansamblul ei, fără a face trimitere în mod expres la criteriile constituţionale. Să nu uităm că există un articol 30 în Constituţie referitor la libertatea de exprimare, care spune că libertatea de exprimare nu poate prejudicia imaginea unei persoane, drepturile acesteia. Există nişte limite atunci când ne exprimăm public în anumite situaţii, cu atât mai mult cu cât textul de lege face vorbire despre incitarea publicului în ansamblul său la ură, discriminare sau violenţă. Acestea sunt elementele la care trebuie să ne raportăm, criteriile care urmează pleacă de la acest element constitutiv al infracţiunii din 369, Cod penal, pe care l-am modificat prin acest proiect de lege”, a spus Trăilă, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că din Parlamentul României trebuie să plece un set de reguli şi un exemplu.

„Un om, dacă are argumente, trebuie să le utilizeze şi nu trebuie să utilizeze un limbaj discriminatoriu, nu trebuie să incite la ură, nu trebuie să utilizeze cuvinte care să ducă la violenţă şi dacă noi dăm aceste exemplu în Parlament cred că lucrurile ar putea să se regăsească şi în societate cu totul altfel”, a afirmat Trăilă.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat luni un proiect de lege potrivit căruia incitarea publicului, prin orice mijloace, la violenţă, ură sau discriminare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.



Comentează știrea

io dixit
16 martie 2022
tara idiotilor?

daca inteleg bine, nici sa urasti nu mai ai voie. da sa-l scuip intre ochi pe iliescu fara sa-l urasc, am voie?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4842 secunde