Deputații PDL i-au dat ultimatum premierului Boc: Guvernul va fi remaniat sau va pierde susținerea parlamentară

1384
Președintele Traian Băsescu va avea o nouă întâlnire duminică, la Snagov, cu grupurile parlamentare ale PDL, după respingerea moțiunii de cenzură depuse de PSD, au afirmat surse din partid, citate de HotNews.ro.
Întâlnirea de duminică are loc în contextul discuțiilor tot mai dese despre o posibilă remaniere guvernamentală și este programată pentru ora 19.00, iar președintele a fost invitat să participe. Șeful statului nu a confirmat, însă, până ieri după-amiază, dacă va fi prezent la reuniune.
Potrivit surselor citate, Guvernul trebuie să prezinte, la Snagov, în fața președinților de organizații din teritoriu și a parlamentarilor PDL, un program de guvernare coerent, evaluarea tuturor miniștrilor și a secretarilor de stat, precum și proiectele legate de reducerile de personal în sectorul public.
La reuniunea de ieri de la Palatul Parlamentului dintre grupurile deputaților PDL și premierul Emil Boc, șeful Guvernului a fost avertizat de deputatul Ioan Oltean că dacă nu se va opera o restructurare, Cabinetul va pierde sprijinul parlamenta-rilor la următoarea moțiune de cenzură. Oltean a fost aplaudat la scena deschisă după ce a făcut această declarație.
Reuniunea vine la două săptămâni după ce șeful statului s-a întâlnit, tot la Snagov, cu parlamentarii PDL, înainte de moțiunea de cenzură. Atunci, Traian Băsescu le-a transmis democrat liberalilor că au 48 de ore pentru a se decide dacă trec în Opoziție sau susțin Guvernul Boc.
Tonul discuției de atunci a fost destul de dur, președintele acuzând unii miniștri că l-au mințit pe premier: "În timp ce premierul vorbea despre măsurile de austeritate pe care trebuie să și le asume populația, anumiți miniștri făceau angajări în cabinetele proprii sau declarau că nu este nevoie de reduceri de personal la ei în ogradă".
Tot atunci, Traian Băsescu a cerut Guvernului ca, după asumarea răspunderii, să "reducă toate posturile din ministere și din agenții care au fost create pentru clientele politice".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Politică-Administrație : Proteste cu ouă la PDL Constanța
Pagina a fost generata in 0.681 secunde