Deputații PSD au depus plângeri penale împotriva lui Gheorghe Pogea și a Robertei Anastase

212
Deputații PSD din comisia Udrea au anunțat ieri că au depus plângere penală împotriva ministrului Finanțelor, Gheorghe Pogea, și a președintelui Camerei Deputaților Roberta Anastase.
Deputatul PSD, Dumitru Chiriță, a anunțat că reprezentanții PSD în Comisie au depus un "denunț" la Parchetul de pe lângă ÎCCJ pentru "a începe urmărirea penală împotriva acelora care au efectuat interceptări în mod ilegal". Chiriță a precizat că denunțul o privește și pe Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților.
Denunțul împotriva ministrului Finanțelor, Gheorghe Pogea, solicită efectuarea de acte premergătoare împotriva acestuia și începerea urmăririi penale a persoanelor care au dispus sustragerea din Parlament și modificarea unor acte înregistrate. În denunțul depus de social-democrați la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adresat procurorului ge-neral, se solicită "stabilirea condițiilor în care, de la Parlamentul României, au fost luate acte înregistrate, au fost modificate și readuse doar în forma modificată, fără acordul Comisiei de anchetă", dar și "implicarea domnului Gheorghe Pogea, ministru al Finanțelor, în săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals, uz de fals, sustragere de înscrisuri".
Roberta Anastase, președintele Camerei Deputaților, a declarat, însă, ieri, că înregistrările din comisia Udrea care au apărut în presă nu au fost făcute cu ajutorul aparaturii Camerei Deputaților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8258 secunde