Deputații solicită urgentarea unui punct de vedere privind legea de punere în aplicare a Codului Penal

206
Comisia juridică din Camerei Deputaților a solicitat Ministerului Justiției, în cadrul ședinței de astăzi, urgentarea unui punct de vedere privind proiectul de lege pentru aplicarea Codului Penal, precum și elaborarea cu celeritate a unui proiect.

"Parlamentul așteaptă de foarte mult timp și este una din prioritățile legislative și a colegilor de la putere și din opoziție ca la legea de punere în aplicare a Codului Penal să fie trimisă la publicare. Pentru că, juriști sau nu, întreaga societate așteaptă acest Cod Penal să intre odată în vigoare. Sunt peste 100 de amendamente asupra cărora ministerul Justiției ar trebui să se pronunțe și de aceea eu am solicitat domnului secretar de stat (Florin Moțiu - n.r.) ca în numele ministerului Justiției să clarifice aceste amendamente rămase în discuție astfel încât în perioada următoare, până la începerea campaniei electorale, în Comisia Juridică și mai apoi în plenul Camerei să adoptăm un Cod Penal.(...) Și acest Cod Penal, la primăvară sau vara viitoare, să intre în vigoare", a declarat vicepreședintele Comisiei juridice a Camerei, deputatul PSD Florin Iordache.

Conform Agerpres, deputatul PSD a adăugat că o altă solicitare adresată Ministerului Justiției este cea de prezentare cu celeritate a unui punct de vedere în ceea ce privește Codul de procedură penală.

"Deocamdată, legea de punere în aplicare a Codului de Procedură Penală nu a fost elaborată și ea trebuie să intre în dezbatere la Senat astfel încât și această lege de punere în aplicare a Codului de procedură penală să intre cumva în vigoare în vara viitoare", a declarat Iordache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6576 secunde