Deputații vor fi apelați prin telefon pentru votul din ședințele de plen

127
Deputații vor fi apelați prin telefon pentru votul din ședințele de plen - bestwaytostartaphoneconversation-1585747794.jpg


Deputații vor fi apelați nominal prin telefon pentru votul din ședințele de plen, a decis, miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaților prin aprobarea unei proceduri în acest sens, informează agerpres.ro.


Potrivit procedurii aprobate de conducerea Camerei Deputaților, președintele deschide ședința de plen și citește ordinea de zi stabilită de Comitetul liderilor grupurilor parlamentare.


El anunță apoi titlul proiectului legislativ și deschiderea secțiunii de dezbateri generale, la care pot lua cuvântul cel mult doi reprezentanți ai fiecărui grup parlamentar, anunțați în prealabil de către liderul grupului parlamentar respectiv, precum și reprezentantul deputaților neafiliați.


Președintele indică numele deputatului care urmează să intre în direct în plen la dezbaterile generale prin convorbire telefonică și numele deputatului care se pregătește, întrucât urmează să fie apelat; lista cu numerele de telefon ale deputaților este pusă la dispoziție de către liderii grupurilor parlamentare.


"Președintele de ședință anunță finalizarea secțiunii de dezbateri generale și începerea sesiunii de vot prin apel nominal efectuat telefonic, în referire la art. 124. alin. 1 și alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaților.


Secretarul de ședință dispune pe rând apelarea telefonică a deputaților.


Deputatul va intra în conexiune directă cu sala de plen, își va spune numele și prenumele, precum și opțiunea de vot: "pentru", "contra" sau "abținere".


Secretarul de ședință notează opțiunea de vot a fiecărui deputat. La finalul apelului nominal, vor fi reapelați deputații care nu au răspuns la primul apel telefonic. Deputatul care nu va răspunde la cele două apeluri telefonice sau nu poate fi contactat va fi considerat absent", prevede procedura aprobată miercuri.


La final, președintele anunță rezultatul după numărătoarea voturilor, efectuată de secretarul de ședință care a realizat apelul nominal.


Deputații se vor reuni vineri în ședință de plen online, după cum a mai decis miercuri Biroul permanent al Camerei.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1278 secunde