PSD boicotează votul de învestire a Guvernului Orban II

199
PSD boicotează votul de învestire a Guvernului Orban II - ddd-1582204215.jpg
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că parlamentarii social-democrați nu vor participa pe 24 februarie la ședința plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul Orban II. PSD susține că este obligația premierului desemnat să demonstreze că are susținerea Parlamentului pentru formarea Guvernului, iar Ludovic Orban încearcă inutil să dea vina pe parlamentarii social-democrați.

"Obișnuit cu nemunca, Ludovic Orban încearcă inutil să dea vina pe parlamentarii PSD că nu îi iese jocul de-a anticipatele. PSD a venit la consultările de la Cotroceni cu o propunere serioasă de premier, capabil să coaguleze o susținere majoritară în Parlamentul României", precizează PSD într-o postare pe Facebook.

Parlamentarii PSD vor fi la muncă luni, dar nu vor fi prezenți la "mascarada" pusă în scenă de PNL, mai menționează social-democrații. "Așa cum am spus, așteptăm opinia judecătorilor CCR pentru că nu putem fi părtași la forțarea regulilor democratice și constituționale pe care o practică președintele Iohannis și PNL", arată aceștia.

Prim-ministrul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că, în cazul în care nu va exista cvorum la ședința plenului reunit al Parlamentului în care urmează să fie învestit Guvernul, responsabilitatea aparține PSD, care "boicotează o procedură constituțională". "O să vedem ce se va întâmpla. Luni, dacă nu se adună cvorum, este vine PSD, pentru că PSD deține 42% din Parlament și înseamnă că boicotează o procedură constituțională. Ca atare, responsabilitatea, în cazul în care nu va exista cvorum, este exclusiv a PSD", a arătat Orban.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9181 secunde