Guvernul promite o platformă cu locurile de muncă disponibile în țară pentru românii din diaspora

337
Guvernul promite o platformă cu locurile de muncă disponibile în țară pentru românii din diaspora - ddd-1582202398.jpg

Articole recomandate

Ministerul Muncii și Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului lucrează în prezent la o platformă prin care românii din străinătate vor putea să afle detalii despre locurile de muncă disponibile în țară, a declarat joi șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la o conferință privind situația pieței muncii. Reprezentantul Guvernului a apreciat deficitul de forță de muncă din România la aproximativ 400.000 de oameni.

"Un alt palier al acțiunii guvernamentale este acela de facilitator și de promovare a ofertelor din zona de muncă, astfel încât să venim în întâmpinarea companiilor și să sprijinim, de cealaltă parte, dorința românilor pentru a-și găsi un loc de muncă bine plătit, conform calificărilor profesionale, deci rolul de mediere în piața muncii, între companii și angajați, și în acest sens suntem, în momentul de față, în situația de a pregăti câteva acțiuni de mediere. Una dintre acestea la care vreau să fac referire, cu titlu de exemplu: în momentul de față avem în piața muncii o cerere de forță de muncă de aproximativ 400.000 de angajați, în special în zonele deficitare - Horeca, mecanică, electricieni, și în acest sens avem, pe de altă parte, o oportunitate majoră în ceea ce înseamnă românii plecați la muncă în străinătate care ar putea fi aduși, convinși, înapoi în țară pentru a-și găsi un loc de muncă și pentru a-și continua planurile de viață acasă, cum e normal", a afirmat Ionel Dancă.

Șeful cancelariei prim-ministrului a explicat că platforma cu locurile de muncă disponibile în România va fi prezentată la început românilor din Italia. "Pentru acest lucru, Ministerul Muncii, împreună cu Departamentul Românilor de Pretutindeni de la nivelul Guvernului lucrează, în acest moment, la o platformă care va fi pilotată mai întâi în Italia, împreună cu alți parteneri sociali, cu Confindustria, cu grupurile de reprezentare a angajatorilor, tocmai pentru a face cunoscute cetățenilor români care lucrează în străinătate ofertele de muncă din România. O platformă interactivă, online, la care în acest moment se lucrează împreună cu Ministrul Muncii și Departamentul Românilor de Pretutindeni. Este un instrument pe care vrem să îl lansăm cât de curând și care noi credem că poate să ajute atât la întoarcerea românilor din străiniătate în țară, cât și să ajute companiile în a găsi forța de muncă necesară în momentul de față", a explicat Ionel Dancă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.462 secunde