Noul Guvern, învestit pe 24 februarie. Va trece sau nu la vot?

245
Noul Guvern, învestit pe 24 februarie. Va trece sau nu la vot? - investireguvern-1581457521.jpg
Ședința Parlamentului pentru învestirea noului Guvern Orban va avea loc, luni, 24 februarie, la ora 16.00, au decis Birourile Permanente Reunite.Potrivit calendarului stabilit de conducerile celor două Camere ale Parlamentului, audierea miniștrilor propuși în comisiile parlamentare va avea loc în 17, 18 și 19 februarie.
La ședința Birourilor permanente a participat și premierul desemnat Ludovic Orban.Luni, premierul desemnat Ludovic Orban a depus la Parlament lista noului Cabinet, care cuprinde aceiași miniștri ca în Guvernul anterior, precum și programul de guvernare actualizat.
Potrivit prevederilor regulamentare, Birourile permanente stabilesc data ședinței comune la cel mult 15 zile de la primirea programului și a listei Guvernului.Potrivit Digi24, fiecare candidat pentru funcția de ministru va fi audiat, în ședință comună, de către comisiile permanente ale celor două Camere al căror obiect de activitate corespunde sferei de competență a viitorului ministru. În urma audierii, comisiile vor întocmi un aviz comun consultativ, motivat.
Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat în ședință comună.

Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3022 secunde