Deputatul constănțean Matei Brătianu și-a pus cenușă-n cap pentru că a vrut să treacă la PDL

1736
Alegerile pentru conducerea Organizației Municipale a PSD Constanța care s-au derulat ieri după-amiază au dat impresia fidelă a unei ședințe a PCR. Și asta fiindcă deputatul constănțean al Colegiului 7, social-democratul Matei Brătianu, a fost invitat pe scenă, în fața câtorva sute de membri ai PSD, dar și a unora dintre colegii lui din Camera Deputaților și Senat, să-și facă autocritica pentru intenția sa de a trece la PDL.
Înainte de a lua cuvântul, deputatului Matei Brătianu i s-au făcut aspre observații, cu o mânie tovărășească de care simpatizanții fostului regim ar fi fost mândri. Parlamentarul a povestit, în detaliu, care au fost motivele pentru care, cu ceva timp în urmă, și-a negociat trecerea în barca democrat liberală, trădându-și astfel electoratul. Conform mărturisirilor sale, Matei Brătianu a solicitat, în calitate de președinte al Federației Sindicatelor din Poșta Română, păstrarea tuturor directori adjuncți apolitici în cadrul instituției și rectificarea bugetului Poștei în ideea majorării cu un milion de lei vechi a salariilor tuturor poștașilor. Asta în schimbul "convertirii" sale la doctrina democrat liberalilor. Parlamentarul constănțean a declarat senin, solicitând celor prezenți la eveniment, întâi să-l asculte și abia apoi să-l hulească, faptul că și-a informat superiorii din partid de intenția sa, fiind vorba aici despre președintele Victor Ponta.
Totodată, Brătianu a declarat că a vrut să plece, nu să fugă, de parcă această nuanțare ar fi schimbat în vreun fel intenția sa de a trăda partidul care l-a susținut, chiar dacă în sistem uninominal, în contextul alegerilor parlamentare din toamna lui 2008. În continuare, deputatul a adăugat că înțelegerea sa cu PDL a picat pentru că rectificarea solicitată nu a avut loc. Întrebat, însă, de oamenii din sală, care l-au blamat pentru gestul său nefinalizat, de ce a negociat în numele sindicaliștilor din Poșta Română și nu al constănțenilor care l-au ales, Brătianu a avut doar ceea ce putem numi tentativa unui răspuns, anume că pentru aceștia din urmă a votat moțiunea împotriva actualului Executiv.
De remarcat a fost atitudinea tuturor social-democraților prezenți, ieri, la Conferința pentru alegerile Organizației Municipale, care i-au recomandat deputatului ca nici măcar să nu mai treacă prin colegiul pe care, așa cum a recunoscut, oricum nu prea îl ia la pas, pentru că nu au nevoie de așa ceva. După un "Nu mai veniți, lăsați-ne! Suntem sătui de d-ăștia", Matei Brătianu a părăsit Casa de Cultură cu coada între picioare. Atâta doar că nu i s-a spus "pleacă, tovarășe!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde