Deputatul Constantin Chirilă, prezent la Parlamentul European

315
1
Comisia pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (AGRI) a Parlamentului European a organizat o reuniune interparlamentară pe tema reformei politicii agricole comune. La dezbateri au participat 47 de membri din 29 de camere ale Parlamentelor naționale din 22 de state membre ale Uniunii Europene, membri ai Parlamentului European și reprezentanți ai instituțiilor europene.
Din partea Camerei Deputaților, au participat deputații Constantin Chirilă, secretar al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice și Adrian Rădulescu, președintele aceleași Comisii.
"Reuniunea a urmărit prezentarea opiniilor parlamentelor naționale asupra propunerilor legislative privind Politica Agricolă Comună.
Agenda de lucru a prevăzut dezbateri pe teme care au vizat plățile directe, convergența între statele membre, între regiuni, plafonarea, beneficiari și scheme de finanțare, precum și componența de mediu a plăților directe. De asemenea, s-a discutat despre măsurile ecologice în pilonul privind dezvoltarea rurală, instrumen-te de management al riscului, puterea de negociere a fermierilor", a declarat deputatul PDL Constantin Chirilă.
El a mai precizat că au fost prezentate și principalele aspecte de interes ale României, respectiv redistribuirea plăților directe, plafonarea, zonele de interes ecologic, rata de cofinanțare pentru dezvoltarea rurală, prefinanțarea și irigațiile.
La final, raportorii europeni au luat notă de intervențiile deputaților și senatorilor statelor membre, solicitând sprijin pentru formularea de amendamente asupra pachetului legislativ.

Comentează știrea

Ioana
30 iunie 2012
Degeaba

Degeaba cheltuie banii ,nu a facut nimicccccccccc pentru agricultura,doar interesul lui primeaza.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4136 secunde