Deputatul Dănuţ Aelenei candidează la şefia AUR. Ce motiv a avut pentru a intra în competiţie

2816
Deputatul Dănuţ Aelenei candidează la şefia AUR. Ce motiv a avut pentru a intra în competiţie - fondaelenei-1648051361.jpg
Pe data de 27 martie, mai exact duminică, la Bucureşti, va avea loc Congresul AUR, în cadrul căruia se va alege preşedintele formaţiunii. Pentru această funcţie se luptă doi candidaţi. Este vorba despre actualul co-preşedinte AUR, George Simion şi despre deputatul constănţean Dănuţ Aelenei.

Politicianul de la malul mării a recunoscut, pentru Cuget Liber, că nu îl interesează neapărat şefia AUR şi că a ales să candideze pentru a exista competiţie.

„La început a fost un singur candidat. Este vorba despre George Simion. Din principiu, am decis să candidez. Nu mă interesează şefia AUR. Trebuie să fie democraţie. Pretindem că suntem un partid democratic şi astfel trebuie să arătăm electoratului că ne ţinem de cuvânt. George Simion este un contracandidat foarte puternic pentru că el este locomotiva partidului. Noi ne ghidăm după nişte principii de la care nu ne abatem. Suntem pentru economia de piaţă, resursele ţării sunt ale ţării şi trebuie folosite în interesul ei şi ca orientare de politică externă, pot să vă spun că suntem într-o alianţă pe care trebuie să o respectăm, suntem în UE şi trebuie să respectăm acest lucru”, a declarat, pentru Cuget Liber, deputatul Dănuţ Aelenei.

În altă ordine de idei, membrii AUR au fost foarte criticaţi pe Facebook de diverse persoane din cauza faptului că în spaţiul public au apărut fotografii în care aceştia se afişau lângă drapelul Rusiei. Dănuţ Aelenei a ţinut să lămurească acest aspect.

„AUR nu este de acord cu ideologia Rusiei. Nu este nimic adevărat din ceea ce apare pe Facebook. Sunt nişte minciuni şi este o propagandă împotriva noastră. Eu nu sunt de acord cu propaganda asta. Noi suntem pro-europeni, suntem democraţi. Dacă tot suntem noi acuzaţi că suntem pro Rusia, analizaţi dumneavoastră situaţia în care ne aflăm. Cine sunt cei care au vândut activele statului la companiile ruseşti? Avem două sonde în Marea Neagră, care sunt ruseşti şi ne extrag petrolul. Compania RAFO a fost vândută ruşilor. Despre ce vorbim? Noi suntem pro-europeni. Suntem de orientare de dreapta. Nu avem nicio treabă cu Rusia”, a adăugat Aelenei.

Referitor la Congresul AUR, deputatul Aelenei spune că ştie că nu are nicio şansă să câştige şefia partidului, însă a declarat că va candida pentru a exista democraţie, pentru că AUR este un partid democratic.

„Sunt sigur că nu am nicio şansă să câştig. Ţinând cont de faptul că eu nu sunt un membru aşa notoriu în interiorul partidului şi nu sunt cunoscut la nivel naţional, şansele sunt minime. Eu nu candidez pentru a câştiga. Eu candidez pentru un minim de exerciţiu democratic. Trebuie să demonstrăm că partidul AUR este un partid în care lumea poate avea încredere. Obiectivul nostru este să intrăm la guvernare în 2024 cu mai mult de 35 la sută. Pe plan local încă ne dezvoltăm din punct de vedere al organizaţiilor locale. Prima ţintă este dezvoltarea pe plan local. Trebuie să creştem numărul de organizaţii şi numărul de membri. Noi spunem tuturor în faţă ce se întâmplă pe plan naţional şi pe planul guvernării. Oponenţii noştri ştiu care sunt soluţiile să rezolve toate problemele. Cum poţi să fii într-o economie de piaţă dacă tu nu ai multe capacităţi de producţie a energiei? Trebuie să exploatăm gazul din Marea Neagră în folosul propriu”, a concluzionat Dănuţ Aelenei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3107 secunde