Deputatul Florin Gheorghe contestă managementul defectuos de la evaluarea națională a elevilor

132
Deputatul Florin Gheorghe  contestă managementul defectuos  de la evaluarea națională a elevilor - deputatulfloringheorghecontestap-1404310229.jpg

Articole de la același autor

Deputatul Partidului Mișcarea Populară, Florin Gheorghe, acuză managementul defectuos al Mi-nisterului Educației Naționale în ceea ce privește organizarea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a.

El spune că, încă din primăvară, de când s-au organizat simulările, a atras atenția asupra lipsei de corelare între ceea ce învață elevii în școală și subiectele de examen elaborate de comisiile de specialitate.

"Este inadmisibil că în trei luni de zile Ministerul Educației nu a acționat și s-a ajuns la situația în care elevii au fost evaluați pe baza unor exigențe și subiecte pe care elevul nu le are în programa școlară și pe care nu le studiază în școală. Nu putem spune decât că cei care elaborează subiectele nu au fost niciodată la catedră și nu știu nimic din ceea ce se predă elevilor. Bâlbe, contestații, acuzații și suspiciuni asupra corectitudinii acestei evaluări și solicitări de modificare a baremurilor este rezultatul pe care îl vântură Ministerul Educației ca pe un mare succes", a spus deputatul constănțean Florin Gheorghe.

El a mai adăugat că, luni a înce-put și bacalaureatul, iar "metehnele corupției" au ieșit iarăși la suprafață.

"Chiar dacă Victor Ponta a de-monstrat constant că disprețuiește școala, cred cu putere că în PSD mai există încă oameni care să fie conștienți de importanța acestor examene pentru tinerii de clasa a VIII și a XII-a. Îl rog pe ministrul Pricopie să nu uite că a ajuns la minister plecând de la catedră. Și eu, și mulți alții încă mai tragem speranța ca domnul Pricopie, un universitar distins, să o lase pe doamna Andronescu și pe Victor Ponta să aibă în continuare viziuni comuniste asupra învățământului, iar domnia sa să se ocupe în mod real de modernizarea, performanța și corectitudinea educației românești", a mai spus Florin Gheorghe. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5629 secunde