Deputatul Gheorghe Dragomir sare în ajutorul primarilor

533
2
Deputatul Gheorghe Dragomir sare în ajutorul primarilor - deputatulgheorghedragomirsareina-1423068588.jpg

Articole de la același autor

Situația în care au ajuns unii primari din județul Constanța care deplâng faptul că nu se vor mai descurca în dezvoltarea programelor pe care le au din cauza sumelor de bani mult prea mici sau chiar deloc alocate din partea Guvernului Ponta nu a rămas fără ecou în rândul parlamentarilor constănțeni.


În acest sens, copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Li-beral, deputatul Gheorghe Dragomir, a depus o declarație politică la Ca-mera Deputaților, în care aduce la cunoștință efectele noului mecanism al echilibrării bugetelor locale impus prin Legea nr.186/2014 a bugetului de stat pe anul 2015. "Realizată pe genunchi și fără consul-tarea primarilor, formula de calcul, care ține cont de rangul localității și nu de numărul de locuitori și se raportează la veniturile adunate în anul 2013, îi favorizează pe cei care nu și-au colectat impozitele locale în anul anterior și îi dezavantajează, până la înjumătățirea bugetului, pe cei care fie au o colectare a taxelor de aproape 100%, fie au adus investitori", a spus deputatul Gheorghe Dragomir. 


Parlamentarul PNL consideră că deși văzută ca o bilă albă în ceea ce privește dezlegarea de așa-numiții baroni locali, în speță de consiliile județene, acolo unde împărțirea se făcea de cele mai multe ori subiectiv sau pe criterii politice, formula de calcul este departe de a aduce echitatea în finanțarea autori-tăților locale, mai ales pentru acei primari care acum se află în imposibilitatea de a-și duce la bun sfârșit proiectele și de a accesa fonduri europene.


În acest context, depu-tatul Gheorghe Dragomir atrage atenția că, potrivit estimărilor Asociației Orașelor din România, mai puțin de jumătate dintre cele peste 3.000 de comune, orașe și municipii de pe teritoriul țării vor avea banii necesari pentru asigurarea funcționării unor servicii de strictă necesitate oricărei comunități. "Zeci de localități au primit alocări financiare net inferioare față de cele de anul trecut. Devine limpede faptul că dezvoltarea acestor comunități va fi practic imposibilă și asta din cauza unui algoritm care nu răspunde nevoilor comunităților locale. Dragi guvernanți, nevoile unei comune mari sau ale unui oraș sunt total diferite de cele ale comunităților mici! Este total greșită o egalizare între unitățile admi-nistrativ teritoriale printr-un sistem care face abstracție de numărul locuitorilor și suprafața localităților", este de părere copreședintele PNL Constanța, Gheor-ghe Dragomir.


În opinia acestuia, sistemul de echilibrare a bugetelor locale impus de Guvernul condus de Victor Ponta a dus la dezechilibre, anomalii și discrepanțe în ceea ce privește sumele disponibile în bugetul local, raportate la numărul de membri ai colectivităților locale. 


În concluzie, deputatul PNL Gheorghe Dragomir, alături de colegii din Partidul Național Liberal, solicită premierului Victor Ponta să intervină de urgență în soluționarea acestor alocări bugetare catastrofale care obligă administrațiile locale să recurgă la măsuri extreme ce pot ajunge chiar și la blocarea totală a activității din lipsa resurselor financiare. 


Comentează știrea

Popescu
4 februarie 2015
Pentru ajutorul Primarilor

D-na Carmen Mocanu dvs dupa cum vad sinteti acreditata cu PNL,PDL a murit, am pus si eu mai multe intrebari,poate acest d-mn deputat,Gheorghe Dragomitr sa intrebe la Dl Presedinte Iohannis poate nu stie in ce inprejurari si ce calitati deosebite are acest d-mn presedinte PNL Constanta Boroianu Robert Aurel.E posibil sa fie ajutat de Sri si DNA si DIICOT nu au cunostinta sau informati.Omul e Specialist in frauda si falimentare firmelor si daca se poate raspunsul sa fie transmis pe.Stiripesurse.ro va multumesc.

rodica
5 februarie 2015
lucru pentru toti, simplu si repede!

Lucru pentru toti, simplu si repede! Suntem un fenomen in continua crestere! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5873 secunde