Gheorghe Dragomir:

"PNL face sondaj pentru a desemna candidatul la Primăria Ion Corvin"

252

Articole de la același autor

Liberalii constănțeni vor comanda un sondaj de opinie pentru a găsi cea mai indicată persoană care să preia conducerea administrației publice din comuna Ion Corvin, după ce PNL a solicitat Guvernului organizarea, în regim de urgență, a alegerilor parțiale în toate circumscripțiile care au depășit termenul legal de 90 de zile, după vacantarea funcțiilor publice alese.

Liderii PNL au adoptat, zilele trecute, o rezoluție prin care își manifestă nemulțumirea față de refuzul repetat al PSD de a organiza alegeri parțiale pentru cele șase funcții de parlamentari, cele 26 de funcții de primari și cele trei funcții de președinți de consilii județene care au devenit vacante.

"În cazul a 18 primării, a cinci cazuri de parlamentari și a unui consiliu județean, Guvernul a încălcat deja legea, refuzând să organizeze alegeri parțiale în termenul legal de 90 de zile. Pentru celelalte situații se poate vorbi doar despre forțarea termenului limită, în acest moment", se afirmă în Rezoluția PNL.

Potrivit aceleași rezoluții, liderii PNL își rezervă dreptul de a acționa Guvernul în justiție, dacă această cerință va rămâne fără un răspuns adecvat.

În ceea ce privește județul Constanța și aici există o asemenea situație, unde ar fi trebuit să fie organizate alegeri anticipate de mai mult timp.

În acest context, co-președintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, a declarat că legea prevede organizarea alegerilor în comuna Ion Corvin.

"În momentul de față avem două persoane din care trebuie să desemnăm candidatul PNL pentru primăria din Ion Corvin. În curând vom face un sondaj de opinie pentru a vedea care este cea mai indicată persoană să preia conducerea administrației publice din Ion Corvin și, imediat ce vom avea rezultatul vom face public acest lucru", a declarat co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir.

Comuna Ion Corvin, condusă de fostul viceprimar

În luna iulie a anului trecut, fostul prefect al județului Constanța, Radu Volcinschi, a emis ordinul prin care s-a dispus încetarea de drept a mandatului primarului comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea.

Emiterea ordinului a avut la bază adresa viceprimarului comunei Ion Corvin înregistrată la Prefectura Constanța prin care i se aducea la cunoștință reprezentantului Guvernului în teritoriu că, din data de 11 ianuarie 2014 primarul comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea, se află în imposibilitatea exercitării funcției din cauza unei boli grave, certificate, care nu îi permite desfășurarea activității. Alături de această informare au fost anexate și documente justificative, respectiv acte medicale emise pe numele primarului, în perioada ianuarie-iunie 2014, precum și decizia medicală asupra capacității de muncă.

Potrivit Legii administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, mandatul primarului încetează de drept dacă acesta se află în imposibilitatea exercitării funcției datorită unei boli grave, certificate, care nu permite desfășurarea activității în bune condiții timp de șase luni pe parcursul unui an calendaristic.

Totodată, legea prevede că, în caz de vacantare a funcției de primar, atribuțiile ce îi sunt conferite prin prezenta lege vor fi exercitate de drept de viceprimar, situație în care, consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuțiile viceprimarului. În consecință, atribuțiile primarului au fost preluate la momentul respectiv de viceprimarul Florin Dașcu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5674 secunde