Deputatul Mihai Lupu: "Noi, liberalii, susținem introducerea insolvenței persoanelor fizice în Codul insolvenței"

349
1
Deputatul Mihai Lupu:

Articole de la același autor

De câteva săptămâni, se dezbate în Camera Deputaților, în cadrul Comisiei juridice, de disciplină și imunități, proiectul de Lege al Guvernului privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență sau mai bine zis, un nou Cod al insolvenței persoanelor juridice. 


În acest context, Partidul Național Liberal consideră că mediul economic are nevoie urgentă de un nou Cod al insolvenței, dar, în același timp, susține ferm faptul că este absolut necesară și insolvența persoanelor fizice, având în vedere că legea falimentului personal este reglementată deja în majoritatea țărilor europene. 


"PNL s-a implicat în acest demers deoarece consideră, în primul rând, că România trebuie să se alinieze legislației europene în domeniu, falimentul personal existând în țări precum Marea Britanie, Franța, Germania sau, de câțiva ani, în fostele țări comuniste, precum Polonia, Cehia, Letonia, Estonia, Lituania, și - nu în ultimul rând - pentru faptul că persoanele fizice sunt în prezent discriminate, din acest punct de vedere, de lege în România, în comparație cu companiile. Considerăm că și persoanelor fizice care au probleme financiare serioase trebuie să le acordăm aceeași șansă ca și companiilor de a putea intra în faliment personal și de a putea ulterior să o ia de la capăt, fără un istoric financiar stigmatizant", a spus deputatul constănțean Mihai Lupu, prin intermediul unui comunicat de presă. 


El a mai adăugat că liberalii cer Guvernului Ponta, dar și parlamen-tarilor din celelalte grupuri parlamentare să susțină, alături de PNL, acest demers le-gislativ necesar pentru cetățenii români ale căror venituri s-au tot redus în anii de criză, rămânând împovărați de datorii și fără nicio soluție de ieșire. 


"Statul român a găsit în acești ani de criză soluții pentru bănci, pentru susținerea acestora în cazul creditelor neperformante, dar persoanelor fizice nu li s-a acordat nici cea mai mică șansă să se poată redresa. Mai mult decât atât, celebra elec-torată dorită de PSD nu reprezintă în niciun caz o soluție viabilă, ci doar un compromis pasager, discriminatoriu și generator de complicații financiare ulterioare. O lege a falimentului personal ar da posibilitatea debitorilor români de bună credință să be-neficieze de reinserția socială ne-cesară", a mai adăugat Mihai Lupu.


Comentează știrea

DODO
31 martie 2014
liberalii

Voi ,liberalii,mai bine la-ti pensiona pe Antonescu,altfel va scufundati!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3468 secunde