PNL propune reducerea termenelor pentru adopții

70
PNL propune reducerea termenelor pentru adopții - propunereliberali1-1395836642.jpg

Articole de la același autor

Deputații PNL Radu Țîmpău și Florica Cherecheș au prezentat, miercuri, o inițiativă legislativă care modifică Legea adopțiilor, fiind reduse o serie de termene și condiții și introducând concediul plătit post-adopție.

Radu Țîmpău a declarat că rata adopțiilor în România este la un nivel extrem de mic deoarece procedurile legale care permit adoptarea copiilor sunt dificile.

"În prezent, aproximativ 60.000 de copii se află în grija statului, spre exemplu în 2012 existau 57.480 de copii instituționalizați și doar 1.400 de familii care dețineau atestatul de persoană sau familie aptă să adopte. În ultimii cinci ani, doar 7.698 de copii au fost declarați adoptabili, conform datelor prezentate de Oficiul Român pentru Adopții", a declarat Țîmpău, care a precizat că este necesară scurtarea termenelor și eficientizarea procedurilor pentru adopții.

Deputatul PNL Florica Cherecheș a menționat că propune acordarea unui concediu de până la un an și a unei indemnizații pentru mama care adoptă, egală cu media veniturilor nete din ultimele 12 luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.51 secunde