Deputatul PDL Maria Stavrositu, indignată că parlamentarii USL au lipsit de la votul la Legea Lustrației

318
Deputatul PDL Maria Stavrositu, indignată că parlamentarii USL au lipsit de la votul la Legea Lustrației - mariastavrositu2-1330523961.jpg
Ieri, 28 februarie, deputații puterii au adoptat Legea Lustrației în plenul Camerei Deputaților, for decizional în acest caz. Ea prevede că persoanele care au făcut parte din structurile de putere și din aparatul represiv al regimului comunist nu vor putea fi numite în funcție timp de cinci ani.

"Deși au trecut mai mult de 22 de ani de la Revoluția din 1989, este evident că prin această lege se face o dreptate morală și se creează premisele unei clase politice mai curate și mai credibile. În același timp, în calitate de susținător al legii și al amendamentelor propuse de Asociația 21 Decembrie 1989, fiind implicată direct în votul de la Comisia Juridică a Camerei Deputaților, nu pot să nu-mi exprim indignarea față de atitudinea parlamentarilor USL în general, dar în special a celor de la PNL, care au fost inițiatorii acestei legi, și care, au lipsit de la votul final din Camera Deputaților. Este evident că o astfel de abordare nu face decât să demonstreze, încă o dată, dacă mai era nevoie, că pentru parlamentarii liberali a fost mai important a respecta greva parlamentară decât a respecta datoria morală față de un trecut istoric. A fost mai importantă logodna cu un turnător la securitate dovedit, decât a oferi țării șansa unei clase politice fără legături cu foștii nomenclaturiști. Este mai important a proteja interesele unui regim asociat cu crima politică, în schimbul unui viitor mai decent pentru copiii noștri", transmite Maria Stavrositu într-un comunicat de presă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3409 secunde