Deputatul Robert Turcescu, semnal de alarmă împotriva panourilor publicitare

1377
1
Deputatul Robert Turcescu, semnal de alarmă împotriva panourilor publicitare - robertturcescu-1505832209.jpg
Deputatul PMP Constanța, Robert Turcescu, a tras, ieri, un semnal de alarmă cu privire la publicitatea stradală, realizată haotic, ce pune în pericol siguranța cetățenilor.


El a spus că, dincolo de aspectul inestetic, cele mai multe panouri sau mesh-uri publicitare sunt realizate neconform și duc la adevărate dezastre și a dat ca exemplu tragedia de la sfârșitul săptămânii trecute, când un tânăr de 24 de ani a murit după ce poarta de la intrarea în municipiul Timișoara a fost luată de vânt și a căzut peste mașina în care acesta se afla.


"Cum se poate ca astfel de porți sau panouri publicitare masive să fie montate fără ca sistemele de siguranță să fie impecabil puse la punct? Cum e posibil ca un fenomen meteorologic precum uraganul Irma să nu facă nicio victimă, iar țara noastră să aibă opt morți din cauza unor copaci, porți și panouri luate de vânt, de o furtună de 20 de minute?


Le solicit public tuturor administrațiilor locale din România să inventarieze de urgență toate panourile și mesh-urile, precum și sistemele acestora de siguranță. De asemenea, le cer autorităților locale să desființeze urgent toate porțile, panourile, mesh-urile care nu prezintă condiții de siguranță pentru cetățeni", a spus Robert Turcescu într-o declarație politică


El a adăugat că, săptămâna viitoare, va depune în Parlament un proiect de lege prin care se vor înăspri condițiile de autorizare a oricăror construcții cu scop publicitar și prin care primăriile vor fi obligate să desființeze toate instrumentele de publicitate stradală, care oricum nu mai au nicio legătură cu secolul XXI. 


"Publicitatea stradală trebuie permisă doar în locuri special amenajate și prin intermediul unor ecrane electronice atent securizate. Publicitatea stradală nu trebuie să fie niciun pericol pentru cetățeni și nici să creeze un deranj al imaginii pentru trecători", a mai spus deputatul PMP Robert Turcescu. 


Comentează știrea

Camelia Alibec
20 septembrie 2017
macara Port Tomis

Buna observatie, dar ce parere aveti despre macaraua gigant din Portul Tomis? Ce se poate intampla in cazul unei furtuni puternice? se gandeste cineva ce dezastru ar putea provoca daca cade???? Acea macara sta in pozitia respectiva de 17 ani!!! si nimeni, dar nimeni nu a intreprins nimic, sa fie data jos!!! se invarte tot timpul dupa cum bate vantul!!!! in cazul unor furtuni puternice, chiar nici nu vreau sa ma gandesc ce se poate intampla!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4144 secunde