Deputatul Stelian Ion, de la USR: "Mamaia nu-și mai permite să piardă spații verzi"

2339
Deputatul Stelian Ion, de la USR:

Articole de la același autor

Parlamentarul constănțean Stelian Ion, de la USR, trage un semnal de alarmă privind situația spațiilor verzi din stațiunea Mamaia și face un apel public la aleșii locali să nu-și dea votul pentru eventualele tranzacții ce ar urma să aibă loc pe viitor. Mai mult, el atrage atenția că cei care susțin vânzarea acestor terenuri sunt complici la distrugerea ireparabilă a acestei părți a Constanței.

"Peste 2.000 de metri pătrați de spațiu verde din Mamaia sunt scoși la vânzare de Primăria Constanța în ședința de vineri 29 mai a Consiliului Local. Își poate închipui cineva care cunoaște locul că se mai poate renunța în stațiune la vreun pic de verdeață? Sigur, se spune că terenurile își vor păstra destinația, dar cine cumpără spații verzi doar pentru a le întreține? Mai ales că n-ar fi pentru prima oară când, după un timp de la tranzacție, iarba și copacii ar fi dați la o parte și pus în loc beton", a declarat deputatul Stelian Ion.

El a adăugat că Mamaia a fost concepută ca un spațiu aerisit, cu suficientă distanță de la hoteluri la mare, cu spații mari și verzi între clădiri și cu posibilitatea ca pietonul să vadă marea și lacul în același timp!

"Astăzi însă, odată ridicată cortina de betoane dintre cele două ape, Mamaia s-a transformat într-o babilonie imobiliară, ceva între Babelul lui Breugel și Grădina plăcerilor lumești a lui Bosch, o realitate deposedată însă de estetica lucrărilor de artă. Ce are de câștigat Constanța cu așa remorcă în care an de an sunt înghesuite tot mai multe construcții, în care se amplifică haosul, lipsa de gust, ambuteiajele și totul în detrimentul vegetației și al aerului respirabil? Îi rog pe consilierii locali constănțeni din toate partidele să nu mai voteze sub nicio formă astfel de vânzări de terenuri, măcar până în momentul în care vom avea un plan de dezvoltare pentru stațiunea Mamaia, care va stabili clar și destinația pe termen lung a respectivelor terenuri. Cei care susțin vânzarea terenurilor sunt complici la distrugerea ireparabilă a acestei părți a Constanței", a mai spus deputatul constănțean Stelian Ion. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4616 secunde