Dezbatere publică privind amenajarea secțiilor de votare

251
Dezbatere publică privind amenajarea secțiilor de votare - dezbaterepublicasectiidevotare70-1457718448.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat și a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea setului de condiții minimale pe care trebuie să le îndeplinească locațiile în care funcționează secțiile de votare, precum și a dotării minimale a acestora.

Proiectul de act normativ urmărește să reglementeze principiile care trebuie avute în vedere la stabilirea localurilor în care se desfășoară votarea. Totodată, se vor stabili caracteristicile spațiilor în care vor fi amenajate localurile secțiilor de votare, precum și accesul în acestea, inclusiv pentru persoanele cu handicap locomotor. În plus, se vor stabili modul în care se confecționează cabinele și urnele de vot.

În vederea elaborării acestui proiect de hotărâre a AEP este necesară consultarea Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale. Actul normativ a fost publicat pe site-ul www.roaep.ro, la secțiunea "Legislație electorală - Dezbatere publică". Observațiile și propunerile se transmit la adresa de e-mail [email protected] până la data de 17 martie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5506 secunde