"Din câte moțiuni au fost doar două au trecut"

93

Articole de la același autor

Partidele au depus în ultimii 25 de ani zeci de moțiuni de cenzură contra Guvernului și doar două au fost votate favorabil, conducând la căderea Cabinetului, a comentat liderul PSD, premierul Ponta moțiunea anunțată de PNL, precizând că nu a auzit ca Guvernul să nu mai aibă încrederea Parlamentului.


"Din câte știu, în istoria democratică a României, în 25 de ani, s-au depus zeci de moțiuni de cenzură - una pe sesiune, uneori și mai des în anumite condiții - și de trecut au trecut doar două: una împotriva lui Boc, în 2009, și cea împotriva lui Ungureanu. Deci, se fac moțiuni de cenzură chiar și atunci când știi că nu ai șanse, ca un gest politic", a spus Ponta la România TV.


El a amintit că a primit în Parlament un vot masiv de încredere pentru Guvern la 15 decembrie și a precizat că nu a auzit ca, în acest interval mai scurt de o lună, vreun parlamentar să își fi schimbat părerea.


Co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au declarat, luni, că doresc preluarea guvernării prin inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Cabinetului Ponta și negocierea unei majorități în actualul Parlament, deoarece aleșii nu ar vota în majoritate pentru declanșare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Klaus Iohannis depune jurământul, astăzi
Duminică, 21 Decembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Bugetul pe 2015, ADOPTAT
Pagina a fost generata in 1.6424 secunde