Dîncu: "Sperăm să înzestrăm armata cu tehnica cea mai modernă după alocarea a 2,5% din PIB"

235
Dîncu:
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat luni, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, că după ce va fi aprobată alocarea a 2,5% din PIB pentru Apărare, Armata României va fi înzestrată cu tehnica cea mai modernă.

"Suntem siguri că odată ce va fi aprobat acest nou procent din PIB, 2,5%, vom reuşi să aducem şi dotarea Armatei Române mult mai aproape, să aducem mai aproape termenele pentru înzestrare în zona aeriană, a Forţelor Terestre sau Forţelor Navale. Sperăm că, după ce această decizie va fi luată, vom reuşi să aducem în înzestrarea armatei tehnica cea mai modernă. Elicopterele Puma nu sunt elicoptere care sunt uzate moral sau fizic, avem însă nevoie de o serie de armament, de elicoptere, de avioane noi, cu siguranţă că vom face asta în viitor (...) Ar fi trebuit să reuşim să facem această înzestrare mai bună de mai mult timp", a afirmat Vasile Dîncu, întrebat fiind dacă se vor face rapid anumite achiziţii sau dacă elicopterele vechi vor fi înlocuite cu altele noi, în cazul alocării a 2,5% din PIB pentru Apărare.

Referitor la întrebarea dacă există un număr limită de militari care pot staţiona la baza de la Mihail Kogălniceanu, ministrul Apărării a spus că baza este cuprinzătoare şi se dezvoltă continuu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4921 secunde