Discuții pe tema prevenirii consumului de etnobotanice, la Mangalia

562
2
Discuții pe tema prevenirii consumului de etnobotanice, la Mangalia - w560xh316tinericercetatipenalpen-1350680329.jpg
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut vineri o întâlnire cu directorii instituțiilor de învățământ pe tema prevenirii consumului și vânzării de substanțe etnobotanice în școlile și liceele din oraș. La discuțiile desfășurate la Casa de Cultură, au mai luat parte inspectorul Liliana Timofte, din cadrul ISJ Constanța, comandantul Poliției Mangalia, Nicolae Pescaru, precum și reprezentanți ai Primăriei, Consiliului Local și Poliției locale.


Dezbaterea a vizat problematica răspândirii fenomenului etnobotanicelor, cu precădere în unitățile școlare, ca urmare a lipsei de preocupări extrașcolare, dar și a dependenței create. Municipalitatea împreună cu factorii decizionali din școli și-au propus implementarea unor măsuri de supraveghere a tuturor persoanelor care frecventează spațiile din incinta unităților de învățământ.

"Solicit profesorilor și directorilor să anunțe imediat organele competente despre orice incident pe această temă. Trebuie să avem grijă să le oferim copiilor din Mangalia condiții optime de învățământ și să încercăm să îi protejăm de orice tentații care le pot pune viața în pericol", a declarat primarul Cristian Radu.

Comandantul Poliției Mangalia, Nicolae Pescaru, a precizat, în acest sens, că până acum nu s-au înregistrat cazuri de consum sau vânzare de etnobotanice în școli. 

"În orașul nostru nu există așa-zisele magazine de vise. Totuși, Poliția are cunoștință de persoane care încearcă să comercializeze asemenea produse, dar ținem fenomenul sub control", a menționat Pescaru.

La întrunire s-a mai discutat despre reducerea absenteismului și a abandonului școlar, transportul gratuit pentru elevi și profesori, precum și despre măsurile de încălzire a unităților de învățământ pe durata sezonului rece.



Comentează știrea

Observator
20 octombrie 2012
Traficanti=criminali!

Aiurea! Politia este mana-n-mana cu traficantii de droguri. Niciodata nu va fi eradicat acest flagel. Tiganii nu se sfiesc sa vanda droguri, chiar daca nu au magazine declarate. Ei vand direct de acasa iar clientii lor sunt adolescenti si studenti. Politia ar trebui sa se implice mai mult in actiunea de lupta impotriva traficantilor de droguri si sa nu uite ca sunt platiti de la buget. Dar ei sunt prea lacomi si se lasa corupti de tiganii traficanti, pe care-i anunta din timp cand sunt facute razii.

anon
12 ianuarie 2013
wake up

trezirea frate inca mai crezi in bazme si mai ales ca new world order a inceput in plin :)))

Răspuns la: Traficanti=criminali!
Adăugat de : Observator, 20 octombrie 2012
Aiurea! Politia este mana-n-mana cu traficantii de droguri. Niciodata nu va fi eradicat acest flagel. Tiganii nu se sfiesc sa vanda droguri, chiar...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7146 secunde