În urma regionalizării

Dobrogea ar putea deveni regiune de sine stătătoare

359
3

Articole de la același autor

La dezbaterea care a avut loc, marți seara, la Neptun, între primarii din județul Constanța și senatorii USL, a participat și președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel Constantinescu. 

În cadrul întâlnirii, el a prezentat 12 propuneri legislative pe diverse teme administrative. Totodată, Constantinescu a adus în discuție una dintre cele mai importante teme la ora actuală, cea privind regionalizarea României.

El a declarat că regionalizarea României, proiect la care se lucrează în prezent, poate rezolva foarte multe probleme existente la nivelul autorităților locale.

"Pe mine mă surprinde faptul că vorbim în 2013 de regionalizare cu teamă și incertitudine. Nu mai departe de săptămâna trecută, la Constanța s-a desfășurat a patra ediție a Forumului de Cooperare Descentralizată România - Franța, unde autoritățile locale și regionale din Hexagon au spus că procesul de regionalizare demarat de ei în 1992 a dus la o creștere a nivelului de trai și la o îmbunătățire sem-nificativă a infrastructurii de drumuri și a infrastructurii sociale. România are nevoie de o strategie națională bazată pe strategii regionale", a spus Nicușor Constantinescu.

El a făcut referire și la zona litoralului românesc, despre care a spus că poate deveni un motor al economiei naționale.

"În stațiunile litoralului românesc sunt concentrate 54% din locurile de cazare de la nivel național, care, însă, sunt folosite aproximativ trei luni. De ce nu putem gândi o strategie în care litoralul să devină o zonă favorabilă jocurilor de noroc, la fel cum există în Spania, Italia sau în alte țări ale UE?", a mai spus Constantinescu.

De asemenea, președintele CJC a precizat că legislația românească cuprinde acte normative care nu au nicio legătură cu realitatea. Tot el le-a atras atenția senatorilor prezenți la întâlnire că, nu de puține ori, capitala a uitat că și Dobrogea există pe harta României.

Prezent la eveniment, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a spus că trebuie să existe un document care să recunoască importanța națională a Dobrogei. La rândul lui, senatorul Puiu Hașotti a anunțat că toți parlamentarii USL susțin ca zona Dobrogea să devină regiune de sine stătătoare. Cu alte cuvinte, în urma regionalizării, Dobrogea ar putea deveni o regiune de sine stătătoare care să cuprindă județele Constanța și Tulcea.

Comentează știrea

admirator
20 iunie 2013
cam tarziu

a venit ideea asta USL... v-au luat-o altii inainte!

Hanibal
20 iunie 2013
porcusor malai viseaza

Gandirea lui Porcusor Constatinescu o intrece pe cea a lui Mao.Are dreptate Porcusor : de ce sa nu facem din fiecare hotel un loc pentru spalarea banilor si un bordel de lux pentru ca fetele noastre sa atraga investitorii ?.Avem deja exemplul dat de Mazare care a realizat deja acest lucru in Mamaia.Desigur, asa ceva e posibil doar in hotelurile de lux care vor fi rezervate mafiotilor straini si autohtoni.In hotelurile de categorie inferioara vor avea acces doar romanii saraci care vor putea sa joace barbut,table, septic sau pacanele.Mai e si varianta ca unele hoteluri sa fie destinate in sezonul rece,boschetarilor,al caror numar va creste ca urmare a aplicarii programelor economixe si sociale ale USL Porcusor n-a rezolvat inca problema hotelurilor abandonate de pe litoral, cu toate ca solutia este simpla :sa le dea in administrarea lui Spagaton care e specilaist in valorificarea lor.Este evident ca lupta pentru acapararea feudelor a inceput. Problema este ca nu atat forma administrativa conteaza cat calitatea celor pusi sa le conduca . Clica USL din Constanta se si vede stapana pe Dobrogea , cu guvern propriu din care musai va trebui sa faca parte si marele istoric , mai mare decat Cacarau , fostul ministru de o zi ,Hasotti de meserie parlamentarist. Judecand dupa ceea ce se petrece in judetul Constanta de cand a ajuns sub nenorocita conducerea a PSD ne ptem da seama ce ne asteapta. O noua liota de clienti flamanzi va da navala pe zecile de functii noi create special pentru a le rasplati devotamentul.Speram insa ca asa ceva nu se va intampla,convinsi fiind ca de data asta chiar si cei care beneficiaza de sacose nu vor fi de acord nici cu regionalizare (care ste necesara dar nu cum este gandita de USL ) si nici cu Constitutia lui Cacarau.

ath
20 iunie 2013
Fragmentarium

Se limpezesc apele.Declaratiile/stirile prezentate fragmentat par inofensive.Acum,imi vine greu sa cred ca Mazare(PSD-ul) nu a stiut ce intentii are Remus Cernea.Daca nu a stiut este si mai rau.Cernea este doar o rotita din programul numit INDUSTRIA SEXULUI sau ECONOMIA DESTRABALAII-"motor al economiei nationale".Mazare se face ca nu-l intelege pe Cernea(sanchi !).Cernea are o misiune in PSD. Daca aduni toate declaratiile publice facute in timp de clanul pesedist de la Constanta,iti dai seama ce ne asteapta.Sa le luam pe rand: 1-Mazare a declarat ca in Mamaia lucreaza 20.000 de angajati.Vrea sa intelegem ca ne-a dat locuri de munca.Astea sunt minciuni.Celor care nu au simtul masurii le spun ca in anii '70-'80,cea mai mare investitie din Romania a fost Canalul Dunare-Marea Neagra.La Canal au lucrat cam 22.000 de oameni (12.000 de militari plus 10.000 civili).Acolo s-au excavat aproape 400 de milioane mc. de pamant. A fost o munca titanica.Mazare are 20 000 de angajati la desfundat veceuri in Mamaia. 2-Mazare nu a miscat un deget pentru desfiintarea magazinelor de etnobotanice din Constanta.(chipurile nu a are cadru' legal).O fi o intamplare ? 3-Mamaia paradis fiscal-visul lui Mazare.4-Constructii ridicate aiurea.Asta inseamna comisioane grase la partid,mita,spalare de bani negri,evaziune fiscala si "rotunjirea veniturilor"(expresia lui Mazare).5-Sex la prescolari,pepiniera sau baza de recrutare pentru viitoarele prostituate(lucratoare pe litoral).De homosexuali se ocupa Cernea.6-Se vorbeste despre autonomia Dobrogei(in articol se spune "Dobrogea de sine statatoare"). Fesenistii se gandesc la dezmembrarea statului sau la federalizarea Romaniei in interesul baronilor locali.Aici miroase a puscarie.Si nu in ultimul rand sa nu uitam de sprijinul oferit de Biserica prin reprezentantul ei din Constanta,IPS Teodosie.Biserica sprijina destrabalarea.Din lipsa de spatiu ma opresc aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0141 secunde