DRAGNEA, ÎN PERICOL / Peste 100 de persoane aduse azi la audieri în dosarul REFERENDUMULUI

153
1
DRAGNEA, ÎN PERICOL / Peste 100 de persoane aduse azi la audieri în dosarul REFERENDUMULUI - 1-1414129722.jpg

Articole recomandate

Peste o sută de persoane sunt aduse cu autocare, vineri, din mai multe județe în Capitală, pentru a fi audiate ca martori în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, în care sunt judecați vicepremierul Liviu Dragnea și alte peste 70 de persoane, scrie Mediafax.

Aducerea acestora în Capitală la termenul de vineri al dosarului referendumului a fost decisă de instanță în 3 octombrie, pentru a da declarații despre participarea lor la referendumul din 2012, în condițiile în care apar pe liste că au votat.

Cele peste o sută de persoane sunt aduse în Capitală în baza unor mandate de aducere, din județele Olt, Gorj, Teleorman și Vrancea.

Procesul nu va avea loc vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța care judecă dosarul referendumului, ci la Curtea Militară de Apel, unde este mai mult spațiu.

La termenul din 3 octombrie, judecătorii instanței supreme au stabilit ca în 24 octombrie să fie audiați toți martorii, pentru că mulți dintre aceștia sunt persoane în vârstă sau cu probleme grave de sănătate, care nu ar trebui "puse pe drumuri" în perioada rece a anului.

În acest dosar, soții Marius Marinel și Simona Cristina Preduț au fost judecați separat de ceilalți 73 de inculpați, prin procedura simplificată, după ce și-au recunoscut vinovăția. La 2 iulie, instanța supremă i-a condamnat pe cei doi la câte un an și patru luni de închisoare cu suspendare și le-a stabilit acestora un termen de încercare de trei ani și patru luni.

Instanța supremă a înregistrat în 7 octombrie 2013 dosarul "Fraudă la referendum", în care au fost trimiși în judecată Liviu Dragnea și alte 74 de persoane, iar judecarea cauzei a început în 15 noiembrie.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD la data faptelor, în prezent deputat și vicepremier, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Comentează știrea

mari
24 octombrie 2014
Locuri de munca urgente

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: : [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Ghiță și Dragnea vor șefia PSD
Sâmbătă, 04 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Poate fi Monarhia o soluție mai bună?
Pagina a fost generata in 0.5355 secunde