"E foarte bine să fie mărit salariul minim de la 1 ianuarie; de la 1 mai e o prostie"

145
1
Fostul premier Victor Ponta susține că este foarte bine să fie mărit salariul minim pe economie la 1.200 de lei de la 1 ianuarie, deoarece această măsură nu are impact bugetar negativ și nu afectează mediul economic.


Citește și Vești bune pe final de an! Salariul minim ar putea crește la 1.250 lei!



În opinia sa, propunerea de creștere de la 1 mai este "o prostie".

"Pentru că toți cei care ar trebui să vorbească din păcate tac (din indiferență, teamă sau pur și simplu pentru că sunt în vacanță în țări tropicale), pot să spun eu simplu și clar: e foarte bine să fie mărit salariul minim pe economie la 1.200 ron de la 1 ianuarie!", a scris marți Ponta pe Facebook.

El a adăugat că mărirea salariului minim nu are impact bugetar negativ. "Deja la bugetari au crescut salariile peste 1.050 lei și, oricum, când ai excedent bugetar de miliarde e imoral să spui că nu vrei să crești salariul minim cu 150 lei!", a afirmat Ponta.

Potrivit fostului prim-ministru, majorarea salariului minim ajută bugetul de asigurări sociale prin încasări suplimentare stabile și nu afectează mediul economic.

"Deja nimeni nu mai angajează în mod real cu mai puțin de 1.200 lei brut, cu excepția sezonierilor — de unde rezultă că data de 1 mai oricum e o prostie", a completat Ponta.


Comentează știrea

Cine e Ponta ?
29 decembrie 2015
Cine e Ponta ?

Un derbedeu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5079 secunde