Ministrul Elena Udrea:

"E ironic ca Mazăre să vorbească de cazinouri!"

1116
9
Ministrul Dezvoltării și Turismului, Elena Udrea, consideră că propunerea USL privind lipsa constrângerilor la fumat pe litoral reprezintă cea mai superficială propunere, iar cea privind deschiderea de cazinouri e ironică venind de la Radu Mazăre, care

nu s-a ocupat de cel din Constanța.

"Am auzit că USL a încercat să facă un program pentru turismul românesc. Păi, nu a mai făcut PSD unul, între 2001-2004, cu care au marcat profund soarta turismului românesc?! Programul Guvernului Adrian Năstase referitor la turism a însemnat privatizarea frauduloasă a infrastructurii turistice. Așa au ajuns zeci de hoteluri pe mâna unor pesediști fruntași ori a unor acoliți ai lor, pe prețuri de nimic și fără nicio obligație legată de desfășurarea activității de turism. Așa a fost distrusă stațiunea consi-derată «perla Banatului», Băile Herculane, cumpărată pe numai 1,5 milioane de dolari de deputatul PSD Iosif Armaș, în 2001. Hoteluri renumite aflate în clădiri monumente istorice au fost lăsate să se degra-deze, fiind astăzi abandonate și gata să se prăbușească", a spus Elena Udrea.

Ea amintește și de frații Micula, care, pe litoral, au dobândit, "pe vremea PSD, o cotă importantă din infrastructura vândută păgubos pentru stat, apoi au ipotecat hotelurile pe bani mulți și acum le țin închise, nenorocind stațiunile din sudul litoralului în special".

"În Delta Dunării, Vântu a pus mâna pe bazele turistice de acolo, le-a scos din circuit și astăzi ne uităm neputincioși la acești șme-cheri deveniți din nimic proprietari pe patrimoniul turistic pe care statul, adică noi toți, îl construise înainte de 1989. Deci, efectele genialei strategii a Guvernului Năstase marchează și astăzi profund negativ, soarta turismului românesc", susține ministrul.

v v v

Elena Udrea a mai precizat că înțelege că viziunea USL înseamnă dereglementarea activității turistice și se reduce la litoral, ca și când doar aici se face turism în România.

"Opoziția ar vrea, deci, ca oricine să facă orice în turism, după cum îl taie capul. Propunerile lor orientate numai către litoral sunt în număr de trei. Să se poată fuma în voie oriunde și oricând, cred că asta este cea mai superficială propunere pe care am auzit-o vreodată. Sincer, nu m-am gândit niciodată că țigările ar putea fi salvarea litoralului românesc. A doua propunere prevede ca litoralul să fie înțesat de cazinouri. Ceea ce mi se pare de-a dreptul ironic, având în vedere că Radu Mazăre nu a fost în stare să rezolve nici măcar problema Cazinoului din orașul său și a fost nevoie să intervină ministerul pe care îl conduc. În final, elementul cel mai important este gestionarea plajelor de către administrațiile locale. Sigur, durerea cea mai mare a primarului de Constanța: să lase să se construiască pe plajă! Că doar să obții o autorizație pentru un hotel ori un bloc de apartamente pe plajă n-o fi ieftin! Mai ales că legea interzice. Dar uite că în Mamaia, dar și în alte stațiuni conduse de primari PSD, se poate", a mai precizat Elena Udrea.

În concluzie, ea a precizat că USL trebuie să vorbească despre turism când va aduce înapoi hotelurile și toată baza materială pe care "le-a mătrășit".

v v v

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a declarat, vineri, la Mamaia, că România nu are o mare spectaculoasă și a pledat pentru un turism fără constrângeri, liber, de distracție, de cluburi.

Potrivit lui Mazăre, litoralul românesc "trebuie să aibă un statut special pentru cazinouri, jocuri de turism, dar și un statut special pentru impozitare".

"Eu cred că trebuie să vedem către ce nișe ne adresăm, ce avem de oferit. Și atunci, trebuie să ieșim cu ceva ceea ce alții nu oferă, iar în Europa sunt foarte puțini care oferă un turism fără constrângeri, un turism cu reguli puține. Cred că este foarte important să ieșim cu acest brand, fără constrângeri, să poți fuma, să te poți distra", a spus Mazăre.

Comentează știrea

anti maidanezi
28 august 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei si neimplicarea generala a insti tutiilor subordonate primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi chiar si in plin sezon estival,2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorde scandaluri nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,nu conteaza ca acum e vara,asa fac si iarna si primavara...sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca

admirator
29 august 2011
are tupeu

nazistu tzopaitor! el distruge turismul local, dar el se plinge! Asa-i in PZD! Are apa la moara de cind femeile din PZD l-au nominalizat iar favorit... Asta arata degringolada femeilor si ce fel de emancipare edifica ele. (Obiecte sexuale.) Impreuna cu EL. Trebuie sa-i fie luat Cazinoul! Si facute investigatii pe la biobaze (nu doar aici) pentru a se decela mecanismul spalarii banilor pe seama maidanezilor. Si procesul ala grabit nitel! De celeritate nu se stie un justitia romana?

Matroz in cri(tz)a
29 august 2011
Pentru centurista

Hai la multi sichitiri(sa nu-i uiti pe:Jiji l`amorozo, Palazu Mic, alti portocalo-verzi)

Ilie
29 august 2011
Turismul adevărat

Turismul adevărat nu se face cu derbedei. Aducerea derbedeilor din toată lumea pentru a face sex, a fuma, a consuma droguri și alcool, a se destrăbăla în diverse moduri, nu reprezintă o soluție pentru relansarea turismului pe litoralul românesc, ci ar transforma această zonă într-o cloacă infectă. Soluțiile pentru un turism adevărat ar fi următoarele : Finalizarea autostrăzii; Construirea șoselei de coastă; Reabilitarea zonei peninsulare a Constanței și punerea în valoare a obiectivelor istorice din această zonă (demolarea ruinelor fără valoare istorică și renovarea celorlalte, după exproprierea acestora în interes public; interzicerea construcțiilor noi, fără valoare arhitecturală; refacerea străzilor; scoaterea țiganilor din zonă;igienizarea zonei); Curățirea plajelor și a zonelor adiacente acestora; Interzicerea accesului animalelor și autoturismelor pe plaje; Amenajarea de locuri de parcare în apropierea imediată a plajelor;Eliminarea poluării aerului sau a poluării fonice prin amenajarea de zone special destinate agrementului și sporturilor nautice sau discotecilor, în afara plajelor sau a zonei hotelurilor; Reeducarea personalului din turism și creșterea calității serviciilor.În acest fel litoralul românesc s-ar adresa turiștilor adevărați, doritori de liniște și frumos. Pentru aceasta nu este nevoie decât de voință politică, atât din partea consiliilor locale cât și din partea guvernului.

ucseer
29 august 2011
... si o blasfemie

Dar este si o blasfemie, sa faci din din crima si din criminali un traseu al turismului. cre este diferenta dintre turismul sexual propus de Mazare si turismul traeului rosu propus de Elena Udrea? Niciuna. Tot prostitutie este. Diferenta este doar ca Mazare vrea sa aduca bani din vanzarea fetelor si femeilor noastre, pentru sex si pe bani arabilor si rusilor, pe cand Udrea vrea sa scoata bani din vanzarea demnitatii neamului, printr-o ofensa imensa adusa sutelor de mii de morti si supravietuitori ai temnitelor si lagarelor de exterminare comuniste. Rusinoase si condamnabile ambele initiative.

europeanu
29 august 2011
@Ilie

Sunt de acord cu tine.Inceputul insa trebuie facut altfel.Hotul de mazare trebuie bagat la puscarie iar averea lui si a famigliei lui,confiscata.

Dorin Cocos
29 august 2011
Elena, cand pozezi in Playboy ???

Ne-ai face pe toti romanii fericiti :)

nelu
29 august 2011
pleiboule

uita-te la ma-ta, cand face baie, ca e la fel de buna... daca n-ai tupeu, iti vand eu niste poze

anti gunoaie si mizerie
29 august 2011
doresc sa protestez impotriva nesimtirii primarului, a parazitismului angajatilor primariei

1, sa va fie rusine ca orasul asta e plin de maidanezi si gropi de gunoi chiar si in plin sezon estival,2,politia locala nu se implica cu mai nimic in solutionarea problemelorscandalurilor nocturne,3,majoritatea angajatilor primariei freaca menta in birouri,nu conteaza ca acum e vara,asa fac si iarna si primavara...sunt doar cateva din nemerniciile aruncate asupra bietilor constanteni de cand a venit ciiuma mazareasca...iata si problema carutelor care merg de-a valma cu gunoaie si peturi -asta cand nu fura -merg rromii sau aia de la tzara nestingheriti de nimeni prin oras,desi e interzis de lege,problema e tot in raspunderea primariei si a politiei locale care e in subordinea lui mazare acum ...ce draku faceti, putorilor?

Articole pe aceeași temă

Vineri, 26 August 2011
Stire din Politică-Administrație : "Doar gura e de Mazăre"
Sâmbătă, 27 August 2011
Stire din Politică-Administrație : "Petreci toată noaptea și fumezi!"
Pagina a fost generata in 0.3892 secunde